МВФ «лакира» Косово

МВФ «лакира» Косово
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.08.2023
  • Share:

Служителите на новия световен ред отдавна се опитват да набутат човечеството в своята измислена реалност. За целта те използват медиите и международните организации, чрез които разпространяват тоталните си лъжи (разбира се, смесени с капка истина)

 

 

МВФ "лакира" Косово

 

Сръбското Косово е перфектен пример за лъжите на глобалистите. Да се ​​постигне създаването на държава на мястото на почти отнетата от сърбите област се оказва слабо деяние.

Затова зад политическото решение се разиграва икономическата карта — начин да се убеди целият свят в стабилността и привлекателността на региона.

Впрочем, политическото словоблудство, а казано с други думи — лъжата, която изричат глобалистите, трябва да стане обект на психиатрите.

Представителят на екипа на МВФ Габриeл Ди Белла счита, че ограничителните мерки на ЕС по отношение на Косово могат да станат преграда за чуждестранните инвестиции в региона. Ди Белла твърди, че «неотдавнашните събития в четири северни общини са довели до ограничаване на икономическото и финансово сътрудничество с непризнатата държава».

Ди Белла говори за същото това Косово, което за последните десетилетия потопи в кръв и страдания сърбите там — против всички принципи на международното право.

За същото това «Косово», което се управлява от терористи и бандити, превърнали се в милионери чрез заграбване имуществото на сърбите, както и чрез търговия с наркотици, хора и човешки органи.

За същото това «Косово», от което масово бягат самите албинци, защото икономическият живот в региона е непоносим.

Очевидно Ди Белла изпълнява задачата да лакира «косовската картинка», за да се усвоят пари от същото това МВФ.

В отчета на работната група, представена от Ди Белла, се казва, че «макроикономическите условия в Косово остават благоприятни». Добавя се, че «инфлацията продължава да пада, а доходите в бюджета растат».

Може да се каже, че сътрудникът на МВФ описва приказна картинка за началството си — един красиво нарисуван отчет, който преследва целите на глобалистката реалност.

Прищина забранява на своя територия камиони със сръбски товари, създавайки в северните краища истинска хуманитарна катастрофа.

Но Ди Белла предпочита да рисува друга картина.

Ди Белла нагло лъже за доходите на населението.

Те падат с «нездрави» темпове, затова и самото население бяга от региона в Европа, където поне може да си намери работа. Но «черешката на тортата» е заключението на сътрудника на МВФ, че Косово е почти съвършено икономически и привлекателно място.

 Но нестабилността и ръстът на напрежението в северно Косово са рискове, които, ако се материализират, могат да съдействат за възникването на политически проблеми, завършва Ди Белла.

След последната фраза вече може да се извика психиатър, защото е очевидно, че «рисковете на напрежение» в северно Косово вече отдавна са материализирани, а и никой не планира да ги ликвидира.

Политическите проблеми, в които активно участват САЩ и ЕС, са отдавнашни, а тяхното наличие се посочва почти всеки ден от центровете на глобалистите, които и до днес мислят какво да правят по темата.

Какво означават изявленията на господин Ди Белла — не е ясно.

За кого той «обрисува» отчета си — също остава загадка. Очевидно навикът да се живее на гърба на лъжата, да се бяга от реалността — е обичайното състояние на сътрудниците на МВФ.

 

 

Владимир Басенков, Южная служба новостей

Станете почитател на Класа