Западът дълго време провокира Русия и пусна Украйна на избиване

Западът дълго време провокира Русия и пусна Украйна на избиване
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.08.2023
  • Сподели:

Специалната военна операция на Русия се случи в резултат на много години провокации към Русия, но в тази ситуация Западът позволи Украйна да бъде избита, това заяви в интервю за РИА Новости София Тесфамариам, постоянен представител на Еритрея в ООН.

 

 

Западът дълго време провокира Русия и пусна Украйна на избиване

 

«Преди това, което се случи през февруари (2022 г., когато започна специалната военна операция — бел. ред.), в продължение на много години съюзниците от НАТО оказваха натиск върху Русия. Те нарушаваха едно обещание след друго, едно споразумение след друго. Те бяха ангажирани със сдържането на Русия. И според нашето разбираме, те пуснаха Украйна да бъде избита“, заяви Тесфамариам.

«Но от самото начало ни беше ясно кой е виновен. Това не е Русия», подчерта тя.

Тя посочи, че Еритрея не подкрепя агресията.

«Ние не подкрепихме политиката, която беше използвана за оказване на натиск върху Русия. Те тласнаха Русия към действие. Според нашето разбиране специалната военна операция беше по-скоро превантивен акт за защита на сигурността на Русия, а не нещо друго», — отбеляза постоянният представител.

 

Западът дълго време провокира Русия и пусна Украйна на избиване

 

 

Поради тази причина, добави тя, Еритрея реши да гласува против резолюцията на Общото събрание на ООН, осъждаща руската операция през март 2022 г.

„И до днес се придържаме към тази позиция“, добави тя.

В отговор на уточняващ въпрос дали счита, че Русия е била принудена да проведе специалната военна оперция в Украйна, Тесфамариам отговори:

„Русия беше провокирана от 14 години. Спомням си, че през 2014 г. нашият президент говори за провокации срещу Русия и за това какво може да се случи, какво да очакваме в бъдещето, за това какво е НАТО и какво правят в Европа.»

„Между другото, НАТО преди всичко отслаби Европа, превърна я в прислуга на САЩ и техните съюзници“, добави тя.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа