«Ще ти стане лошо»: На Зеленски разкриха последствията от неочакваната стъпка на Байдън

«Ще ти стане лошо»: На Зеленски разкриха последствията от неочакваната стъпка на Байдън
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.08.2023
  • Share:

InfoBRICS: На Зеленски няма да му се хареса намерението на САЩ да харчат парите за Украйна за Тайван

 

 

"Ще ти стане лошо": На Зеленски разкриха последствията от неочакваната стъпка на Байдън

 

Намерението на президента на САЩ Джо Байдън да финансира доставките на оръжия за Тайван от бюджета на Украйна едва ли ще се хареса на Владимир Зеленски, изрази това мнение военният анализатор Драго Босник в статия за InfoBRICS.

Както Financial Times съобщи по-рано, позовавайки се на източници, Байдън възнамерява да поиска от Конгреса финансирането на оръжия за Тайван, които средства са част от допълнителния бюджет за Украйна.

Ако инициативата мине, според автора, че това ще бъде «безпрецедентен ход», тъй като ще бъде първият път, при който Вашингтон предоставя оръжия на Тайпе по своята програма за «чуждестранно военно финансиране».

«Можем само да си представим как безкрайно корумпираният режим в Киев, особено неговият лидер Владимир Зеленски, би реагирал на подобни новини», отбелязва авторът.

Той припомня, че на неотдавнашната среща на върха на НАТО Зеленски „преживя изключително неприятен студен душ“, когато алиансът „на практика му нареди“ да продължи конфликта до „последния украинец“. В резултат на това той дори не се опита да скрие „абсолютното си разочарование“.

 

"Ще ти стане лошо": На Зеленски разкриха последствията от неочакваната стъпка на Байдън

 

„Сега изглежда, че Зеленски ще трябва да се научи как да споделя „помощта“ за „свобода и демокрация“, пише Босник.

В средата на юли председателят на Съвета на началник-щабовете на САЩ Марк Мили заяви, че САЩ и техните съюзници трябва да ускорят доставките на оръжия за Тайван, за да увеличат отбранителната способност на острова.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа