Володин: Зеленски ще повтори съдбата на Саакашвили

Володин: Зеленски ще повтори съдбата на Саакашвили
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.08.2023
  • Share:

Съдбата на „марионетките на САЩ и Европа винаги завършва по един и същи начин“, президентът на Украйна Володимир Зеленски ще повтори съдбата на бившия президент на Грузия Михаил Саакашвили, който беше вкаран в затвора. Това коментира в канала си в Telegram председателят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, съобщава ТАСС.

 

 

Според него съдбата на "марионетките на Вашингтон и Брюксел винаги завършва по един и същи начин - те се отървават от тях". "Саакашвили е запомнен само с това, че дъвче вратовръзката си. Той е изгнаник в затвора. Зеленски е следващият", написа Володин.

Той припомни, че на 8 август 2008 г. Саакашвили, като президент на Грузия, нареди нападение срещу Южна Осетия, като беше подкрепен от ЕС и НАТО, финансиран, снабден с оръжие и обучаваше военните. „Историята се повтаря, но вече със Зеленски“, смята Вячеслав Володин.

 

Вячеслав Володин

 

Сега, отбеляза той, Саакашвили излежава присъда за престъпления, извършени в президентството на Грузия. „Същото нещо очаква Зеленски“, заключи парламентаристът.

 

Станете почитател на Класа