«Путин е много умен»: Читателите на Haber7 възхитени на упоритостта на Русия по отношение на сделката със зърно

«Путин е много умен»: Читателите на Haber7 възхитени на упоритостта на Русия по отношение на сделката със зърно
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.08.2023
  • Share:

Русия няма да се върне към зърненото споразумение, докато не бъдат изпълнени условията й, пише Haber7. Читателите на портала са възхитени от безпрекословността (не допуска възражение, бел. ред.) на Москва.

„На Запад няма подобен човечен и усърден лидер като Путин» , казва един коментаторите.

 

 

Превод от Haber7, Турция:

 

"Путин е много умен": Читателите на Haber7 възхитени на упоритостта на Русия по отношение на сделката със зърно

 

Понастоящем Русия не може да се върне към сделката за зърно, заявиха от Кремъл. Британският премиер Риши Сунак съобщи, че страната му работи в тясно сътрудничество с Турция за удължаване на споразумението.

В изявлението на Кремъл се отбелязва:

«Писмото на Гутериш очерта план за действие и обещание, че един ден ще бъде възможно да се изпълни руската част от споразумението.

То де-факто не беше изпълнено. Владимир Путин даде ясно да се разбере, че Русия ще може да се върне към сделката само когато нейните условия бъдат изпълнени“.

Коментари на читателите: 

Мухтар:

Турция не трябва да се превръща в изпълнител на Запада. Путин постъпва правилно. Не е нужно да настройваме Москва срещу себе си.

Вижте какви съюзници са западните държави! Русия е по-добър съсед.

Гост

Западните държави, разбира се, не вдъхват доверие. Путин е истински лидер. Турция трябва да спре да посредничи по въпроса със зърното. Все пак по-голямата част от зърното отива на Запад, а не в бедните страни.

Мустафа Йълдъс

Няма такъв лидер от Запада като Путин, той е несравним по човечност и усърдие. Ако трябва да застанем на някоя страна, заставаме на страната на Путин.

 

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа