ORF: Десетки немци се сражават на страната на Русия в Украйна

ORF: Десетки немци се сражават на страната на Русия в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.08.2023
  • Share:

Според германското министерство на вътрешните работи повече от 60 човека, „имащи отношение към екстремизма“, са напуснали страната и повечето от тях са отишли ​​в Украйна с намерението да участват във военните действия. Според австрийския телевизионен канал ORF повечето от тези хора, включително десни и леви, са проруски настроени.

 

 

ORF: Десетки немци се сражават на страната на Русия в Украйна

 

 

За 39 души има реални признаци, че са напуснали страната „с намерение да участват във военните действия“. От тях 27 души са проруски настроени, а 12 — проукраински.

Германските власти имат конкретна информация, че явно болшинството от тези хора са участвали във военните действия. Сред тях има както десни, така и леви екстремисти, отбелязва ORF.

Повечето от тях обаче германските власти отнасят към областта на феномена, наречен „чужда идеология“, добавя ORF. Разбивка на конкретните групи не е възможна поради липсата на данни, съобщават от министерството.

По принцип участието във военните действия на територията на Украйна не е наказуемо, заяви представител на германското федерално министерство на правосъдието.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа