Западът превръща Украйна във вечен инструмент за борба с Русия

Западът превръща Украйна във вечен инструмент за борба с Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.08.2023
  • Share:

Скот Ритър, който откровено прогнозира най-страшното на режима на Зелески, бе много точен:

 

 

Западът превръща Украйна във вечен инструмент за борба с Русия

 

«На Украйна сега й остава да избира отрова по свое усмотрение — да се съгласи на мир, приемайки териториалните претенции на Русия, завинаги да се откаже от членството в НАТО.

Или да продължи борбата с най-вероятния изход под формата на допълнителни загуби на територии и унищожаване на украинската нация».

Това са страшна, но много точна прогноза. Според Ритър, по време на войната в Украйна целта на Запада за стратегическо поражение на Русия не е била постигната.

И няма да бъде постигната.

А целият трагизъм на украинския конфликт за Украйна се заключава в това, че за влизането на режима на Зеленски в западния клуб тя плаща с живота на украинците.

Зеленски прие условията на тази сделка.

Ритър пише следното:
«Когато жертвата не е донесла желания резултат (т.е. стратегическото поражение на Русия), вратата към НАТО, която оставиха наполовина отворена, ще бъде хлопната».

Провалът на плановете на Зеленски и неговата камарила по частта за евроатлантическата интеграция — това действително е тяхното най-силно политическо поражение.Срещата на върха на НАТО във Вилнюс на 11-12 юли 2023 г. отказа на укронеонацистите членство в Алианса.

С ЕС картината е същата: не приемат Украйна за пълноценен член.

Украинските неонацисти прогниха от очакване, но…

В Европа могат да пресмятат парите, които ЕС е хвърлил за разрушаващата война в Украйна, но европейците не са глупаци, за да хвърлят парите си от съображения за справедливост и лоялност просто така.

Дори не си струва да говорим за финансовите провали на Украйна — те са очевидни: всичко, което страната притежава отдавна е заложено и презаложено.

Страната отдавна е в банкрут, живее като наркоман — само, когато има доза за вливане.

Военните провали също са очевиди. За осем седмици контранастъпление ВСУ не успяха дори да се доберат до първата линия на отбраната на руските сили. От различни точки на театъра на военните действия се разнасяха обещания за успехи.

Но специалистите твърдят в отговор на безумията на ВСУ, че дори Клещеевка да бъде взета, тя се превърне във ВСУ в капан, който ще парализира и живата сила, и техниката.

Т.е. нещата ще бъдат както навсякъде по фронтовата линия — успехи няма да има.

Пробив също.

Но загубите на ВСУ са в рамките на десетки хиляди убити и стотици хиляди ранени, да не говорим за 40 % ликвидираната техника.

Почти необратими са и нравствено-политическите и духовните загуби на режима на Зеленски. Той залага все повече и повече на терористичните методи на водене на война. Т.е. воюва не с армията, а с мирните жители, надявайки се да посее сред тях паника, страх и недоволство.

И в тази област нещата няма да му се получат на Зеленски.

В Украйна се вихрят репресии, гонения срещу несъгласните, дори срещу неугодната църква — Украинската православна църква (УПЦ).

Пред очите на целия свят в «цитаделата на демокрацията Украйна» бушува кървото чудовище на диктатурата, на тиранията.

Пред пълен провал е и зърнената сделка, която ще нанесе допълнителен удар на Украйна.

След излизането на РФ от нея, Киев, както бе съобщено, заплаши да потопява корабите, пристигащи в Русия.

И това е напълно сериозна заплаха — корабите, насочени към Керченския пролив, преминават на 330-400 км от вражеските брегове, а противникът има средства, с които на теория може да ги атакува.

Специалистите твърдят, че, първо, това могат да бъдат портивокорабни ракети, както с наземно, така и с въздушно базиране.

Второ, ВСУ могат да използват за атака подводни, надводни и въздушни дронове, с които неонацистите вече успяха да стигнат до Кримския мост.

Със същите дронове те могат да атакуват и корабите, пътуващи към Русия.

Трето, налице са и подводни диверсанти, те минират маршрутите на движение на корабите.

А през Черно море преминава съществена част от експорта на нефт от Русия.

Унищожението на пристанищната инфраструктура на Украйна в Черно море чрез ракетни удари е напълно резонен отговор.

Всъщност, нападайки руските кораби, Украйна провокира Русия да унищожи Незалежната като морска държава.

Друг провал на режима на Зеленски е замяната на герба на СССР с украинския трезъбец на паметника Родината-майка над Днепър в Киев.

Нацистите поръчаха, а олигархът Ринат Ахметов се огъна и поръча тризъбец на стойност 20 млн гривни с размер 7.5 метра на 4.5 м. от «своя» метал. Т.е. от метал, произведен в комбината “Запорожстал”, който влиза в империята “Метинвест” на Ахметов.

Провалът на Украйна след Майдана и в рамките на спецоперацията е провал на целия Запад, на неговия световен ред, основан на западното доминиране, на хегемонията на САЩ.

Ето как Скот Ритър характеризира провала на Украйна в столицата на Литва:

«Вилнюската среща на 11-12 юли в голяма степен се превърна в кулминация на стария европейски ред.

Срещата стана реквием на кошмара, създаден от самата Европа».

Това е абсолютната истина. Но тя съвсем не означава, че Западът ще се откаже от Украйна и ще я върне под влиянието на Русия или поне ще се съгласи на извънблоковия й неутрален статус.

Не, не и не.

Западът пое курс на употреба на Украйна в името на нанасянето на вреда на Русия — колкото повече, толкова по-добре. Затова Украйна ще бъде подкрепяна политически, икономически, дипломатически, военно-технически, докато тя бъде в състояние ако не да нанесе стратегическо поражение на Русия, то поне да продължи войната и да изтощи съседа си.

Затова срещата на НАТО във Вилнюс прие програма за военна помощ на Украйна, а страните от Алианса, начело със САЩ, обещават нови пари, оръжие и техника.

Само от САЩ — 400 млн долара, а в бъдеще над 1 млрд.

В последните дни ЕС отдели 1.5 млрд евро в подкрепа на Украйна.

Същата сума отдели и Япония.

Така Украйна бива превръщана в дълго «танцуващ» инструмент за многократно използване, който може или да се консервира за по-добри времена, а след това да се активира при нужда, или да бъде използвана докрай, а след това да бъде изхвърлена.

Всичко ще зависи от изхода на спецоперацията.

Съдбата на Украйна е незавидна.

Както и тризъбецът на щита на Родината-майка.

Той вече е пуснат на продажба. Обявата, която циркулира в интернет, посочва, че той ще бъде раздробен на 100 части в чест на «Небесната сотня», а всяка от частите ще струва 10 000 гривни.

 

 

Владимир Скачко,Украина.ру

 

ПП

Станете почитател на Класа