Путин: Рекорден брой чуждестранна техника и наемници са унищожени в зоната на военни действия

Путин: Рекорден брой чуждестранна техника и наемници са унищожени в зоната на военни действия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.07.2023
  • Share:

"Рекорден брой чуждестранна техника е унищожена през изминалото денонощие. Голям брой чуждестранни наемници са загинали.

 

 

Обществеността на страните, чието правителство днес изпраща хора в зоната на военните действия, също трябва да знае какво се случва там. Русия ще представи данни". Това е съобщил руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

"Русия ще представи на вниманието на западната общественост информация за мащаба на загубите сред наемниците от тези страни, от страната на Украйна", е заявил руският президент Владимир Путин на среща с беларуския си колега Александър Лукашенко.

По негови данни (на Путин) повече от 15 Leopard и над 20 Bradley са са унищожени в една битка. "Може би толкова много чужденци не са унищожени за един ден". "Що се отнася до чуждестранните наемници, те също търпят значителни загуби", е подчертал руският президент. "Големи [загуби], поради тяхната тактика", е добавил Лукашенко. "Да", съгласил се е Путин, "заради тяхната глупост." "Обществеността на страните, чието правителство днес изпраща хора в зоната на военните действия, също трябва да знае какво се случва там. И ние ще доведем това до вниманието на хората, за да оценят действията на своите управляващи", е обещал руският президент.

 

Станете почитател на Класа