Ядреният удар по Украйна е неизбежен? Трагедията, която е нужна на всички...

Ядреният удар по Украйна е неизбежен? Трагедията, която е нужна на всички...
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    08.07.2023
  • Share:

Това никога не се е случвало и ето го отново. „Файненшъл таймс“ се опитва да застреля няколко „заека“ наведнъж с помощта на информационни „хиви“ (както са наричали „доброволните помощници“ на Вермахта през годините на войната).

 

 

Твърди се, че китайският лидер Си Дзинпин е предупредил Владимир Путин да не използва ядрени оръжия в Украйна.

Тази гръмка и доста гнила „новина“, която бързо беше подета от либералните медии в Русия, беше скалъпена на базата на ненадеждни източници – неназовани китайски и западни официални лица. Какво е това, ако не когнитивна война в най-чистата й форма и изобщо не с дългосрочна цел?

Занимавайки се с дезинформация (лъжата във война е военна хитрост), британското издание твърди, че предупреждението на Си е прозвучало уж през март 2023 г., когато той е посетил Москва.

Току-що обаче изплува. Когато Киев и Западът трескаво разпръскват темата за неизбежното използване на ядрено оръжие от Русия в Украйна или, което е едно и също, унищожаването на украинската АЕЦ.

Ясно е, че за ограничените цели на Русия в Украйна това абсолютно не е необходимо. Москва също не иска да се справя с ужасните последици от подобна стъпка. Ние не сме терористи.

Но западната общественост, в чиито очи руснаците са демонизирани и която в същото време съди по себе си (САЩ все още не са се разкаяли за използването на ядрено оръжие срещу Япония, за да намалят загубите си), ще повярва на това. Това е, което се изчислява.

Много лъжи

Една лъжа води след себе си друга. Financial Times, позовавайки се на източници, твърди, че посещението на Си в Москва е било предизвикано от загрижеността на Китай относно конфликта в Украйна и че сега Пекин възнамерява да посредничи в мирния процес, за да подобри отношенията си с... Европейския съюз.

Накратко, Си уж е забранил на Путин да използва ядрени оръжия в Украйна и сега това ръкостискане се превърна в централна част от стратегията на Китай за ухажване на ЕС.

След като цитираха шефа на европейската дипломация Жозеп Борел, че посещението на китайския президент в Москва „намалява риска от ядрена война“, провокаторите изригнаха.

Очевидно те искат да отклонят общественото внимание от отказа на Китай да разговаря с Борел, този откровен американски слуга, чието посещение в Пекин беше пренасрочено от китайците за неопределено време, ако изобщо не беше отменено.

Но за местната публика се очакваше най-мощната отрова. Казват, че Си е предал Путин. Китай не одобрява действията на Русия в Украйна и скоро Москва ще остане без своя основен и най-мощен съюзник.

Твърди се, че вече е имало пукнатина между нас и китайците, а след ядрения инцидент в Украйна може да дойде и пропаст. Заключение? Откажете се бързо, преди това да се е случило. В този случай условията за предаване ще бъдат по-лесни.

И накрая, последното нещо от публикацията на Financial Times - за "източниците". За западните въобще няма да говорим – те открито работят срещу Русия. С китайците, ако това не са измислени лица, всичко също е ясно.

Има много служители в Китай, които са недоволни от Си Дзинпин. Особено от тези, които бяха силно притиснати от него начело на властта, т. нар. западноориентирани. „Комсомолът“. Именно те обикновено се свързват с чуждестранни медии и, за да угодят на западните си приятели и да отмъстят на Си за позора, ще кажат анонимно всичко, което се очаква от тях на Запад.

Невъзможно е да се направи грешка

Освен това е практически невъзможно да се направи грешка с възможността за ядрен инцидент в Украйна, най-вече в контролираната от Русия АЕЦ Запорожие.

За съжаление най-вероятно ще го направи. Защото и западните "ястреби", и западните ... "гълъби" се нуждаят от него едновременно.

Тук изобщо Киев е излишен: решението ще се вземе във Вашингтон. От послушните украинци западняците ще изискват само изпълнението му, което няма да е проблем: те не съжаляват за Новорусия и нейните жители.

Защо украинците са излишни? Защото Киев не играе самостоятелна роля в украинския конфликт, защото Украйна няма да може да се бие без западна помощ. И тя е към своя край.

Защо се нуждаят от това ястребите?

Защо това е необходимо за американските, а между другото и за британските ястреби, е разбираемо. Да изложат Русия пред целия свят (всички ще бръмчат, че руснаците взривиха АЕЦ) като жесток касапин и "токсична" държава, да я лишат от съюзници. Да превърнат част от историческа Русия в пустиня, да скарат руснаци и украинци за сто години напред, да сплашат европейците.

Това също ще направи болезнено впечатление на руската общественост (какво следва?), ще я принуди да погледне критично собствената си мощ и да постави искане - прекратяване на войната възможно най-скоро при всякакви условия.

Тази доста човешка слабост също е изчислена. В края на краищата неспециалистът не знае, че такъв „мир“ е изпълнен с ужасна война вече в Русия, въпреки че вече сме минали през това повече от веднъж.

Западът беше ужасно изплашен във връзка с бунта на ЧВК "Вагнер", че в Русия властта ще се превърне от предвидима в непредсказуема и някой борец срещу несправедливостта ще завладее колосален ядрен арсенал.

Затова западняците най-накрая осъзнаха: спрете да чакате в Украйна - тъй като руснаците не бягат, трябва да побързаме и бързо да прекратим тази поредица от конфликти.

Защо е полезно на "гълъбите"?

Защо им е нужен ядрен инцидент на западните „гълъби“? На пръв поглед това не е толкова очевидно, но тук има желязна логика.

Украинската "контраатака" постигна значително по-малко резултати от очакваното на Запада, който вече е грабнал почти всичките си арсенали заради Киев и е наводнил Украйна с наемниците и парите си - само украинците да пролеят кръвта си.

Такава масивна подкрепа не може да продължи дълго и без нея украинците ще трябва да отстъпят, да загубят нови територии. И тук, на прага на нова зима, президентските избори в САЩ, социалната и икономическа нестабилност в Европа, китайската операция в Тайван, върху която Вашингтон вече се фокусира и която е в състояние да срине световната икономика.

Единственият проблем

Накратко, конфликтът в Украйна трябва да приключи. Това отдавна се иска в Москва. Но има един проблем: западната пропаганда убеди своите лаици в неизбежното поражение на Русия.

Германците, англичаните и всякакви чехи, поляци и румънци, които силно са усетили на собствената си кожа негативните последици от украинската война, жадуват за унижението на Русия.

Те не разбират как може да свърши това за тях: руска народна война, срещу която никой не може да устои. Западните власти определено не искат да стигнат дотук.

Засега са доста доволни от своите "по-мъдри" бивши партньори в Москва, които също по свои причини се страхуват от народна война и не се готвят за нея, за да запазят привилегиите си.

Тези "източвачи" няма нужда да бъдат убеждавани в нищо, но се изисква за западната публика. И най-хубавото в това е страхът. Терористична атака срещу атомна електроцентрала със замърсяване на огромна територия и радиация, движеща се към Европа, предполагаемо използване на мръсна бомба от предполагаемите руснаци, екологични щети, причинени на черноморското крайбрежие на Румъния и България, някакъв инцидент в Полша и др. - това е, което е напълно способно да отрезви западната общественост, жадна за руска кръв, и да я склони към "мир", тоест "замразяване" на конфликта.

Какво от това?

Има безпогрешен начин да се определи дали "ястребите" или "гълъбите" ще стоят зад акта на ядрен тероризъм, който беше очакван още тази вечер.

Ако това ще е сериозен инцидент с наистина трагични последици, това са първите. А ако последствията се окажат по-малко сериозни и просто се страхуваме, тогава вторите. Като цяло ще наблюдаваме. Такъв е животът сега: на пътя излизат провокатори.

 

 

 

Сергей Латишев, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа