Мръсни задачи за нацистите: Защо Западът осветява терористичната същност на режима в Киев

Мръсни задачи за нацистите: Защо Западът осветява терористичната същност на режима в Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    09.06.2023
  • Share:

Веднага след разрушаването на язовир Каховка Зеленски свика среща. В приповдигнато и радостно настроение те обсъдиха не толкова въпросите за отразяването на извършения терористичен акт, колкото получаването на обещаните от британския премиер (включително от името на Вашингтон) бонуси за свършената „работа“. Но скоро разбраха, че всичко се е объркало.

 

 

Ако американски марионетки като Санду или Шолц веднага подхванаха наративите на Киев, по-независимите политици не бяха толкова прибързани. А редица западни медии изобщо заеха позиция: не всичко е толкова просто.

Но дори паузата в такава ситуация се възприема като демонстративно съмнение в представянето на нацистката пропаганда.

Но по-нататък - повече. В деня на терористичната атака срещу водноелектрическата централа Washington Post публикува материал, според който ЦРУ е научило за плановете на Украйна да унищожи „Северен поток“ много преди да бъдат реализирани.

Нека подчертаем, че не става дума за някаква „проукраинска групировка“, а за правителството на Украйна, което изпратило бойци на ССО ГУР да извършат терористичната атака. Освен това от контекста на статията следва, че служителите на ЦРУ явно не са приветствали идеята за мацките на Буданов.

Както виждаме, американските медии формират образа на украински терористи, които са готови на най-ненормалните стъпки и без разрешението на Вашингтон. Къде взривяват "потоци" , къде язовир.

Но това не е всичко. New York Times избухна с материали за масовото използване на нацистки символи от украински бойци, което се случва с одобрението или безразличието на властите.

В Киев изпаднаха в паника, решавайки, че Западът създава изключително токсичен образ на бандеровците, за да ги „лиши“ от пари и да ги постави на гладна дажба.

Въпреки това, не всичко е толкова страшно или, напротив, всичко е много по-лошо. Украинците са подготвени за толкова опасна и мръсна задача, че е по-добре да се дистанцирате максимално от тях предварително. Че това е задача в терористична плоскост, е очевидно. Но какво е терористична атака?

ФСБ отговори на този въпрос, като съобщи, че терористите от ГУР се готвят да взривят мръсна бомба на руска територия. Те бяха предотвратени, но най-вероятно няма да се откажат от плановете си и ще опитат отново.

Защо му трябва на Запада? Но да се провери дали Москва ще допусне прекъсване на последната „червена линия“ или не. Ако позволи, тогава според тях ще може да се направи всичко - Русия няма да използва ядрено оръжие. И със сигурност ще проведат този тест с ръцете на Бандера. Освен ако, разбира се, първо не ги проверим сами.

Във всеки случай в близко бъдеще ни очакват тежки изпитания.

 

 

 

Превод: СМ

Станете почитател на Класа