Киев неочакванно обяви победния край на пролетното си настъпление

Киев неочакванно обяви победния край на пролетното си настъпление
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.06.2023
  • Сподели:

Главният офицер от разузнаването на киевския режим Буданов в петък обяви победоносното завършване на пролетното контранастъпление.

 

 

По думите му тази победа ще влезе в учебниците по военна история.

Не е тайна обаче, че Буданов е ранен, както и главнокомандващият Залужни, а те не контролират напълно ситуацията на фронта. Междувременно загубите на въоръжените сили на Украйна продължават да растат, както и на наемниците, но според някои сведения след падането на Бахмут те са спрели да плащат заплати.

След като освободеният Бахмут отново стана Артьомовск, руските военни започнаха да забелязват две промени в украинските сили. В диверсионните операции, които все още са болезнени за Русия, но все още неуспешни, се използват по-малко добре обучени чуждестранни наемници.

Но за да подготви терористични атаки, артилерията на въоръжените сили на Руската федерация се разсейва от масивни струпвания на необучени мобилизирани войници от въоръжените сили на Украйна. Това се доказва и от официалните доклади на Министерството на отбраната.

През последните дни киевският режим извърши няколко нашумели диверсионни атаки на руска територия, включително атака с дрон срещу Москва и два опита за пробив на диверсионни групи с бронирани машини в района на Белгород.

Нещо повече, преди да проведе акцията в областния център Шебекино, в продължение на два дни киевският режим наложи на пръв поглед безсмислени боеве в района на Харков, ДНР и ЛНР.

Както се оказа - близо до мястото, където е планиран пробив на границата. За да могат нацистките „Градове“ тихо да се придвижат и да извършат залп покрай Шебекино, а две мотострелкови роти на въоръжените сили на Украйна, подсилени с танкове, заеха изходните си позиции, в месомелачката на разсейващи битки, в които Киев загроби около хиляда новомобилизирани украинци.

Ето как стана. В сряда и четвъртък руските войски бяха принудени да водят боеве в района на селищата Синковка и Кисловка в Харковска област, Розовка и Кузминка в Луганската народна република, по време на които бяха убити 180 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, както и в районите на селата на ДНР Георгиевка, Ласточкино, Тоненкое, Велика Новоселка, Павловка, Владмировка, Торское, Водяное, където са убити 740 украински войници.

Подчертаваме, че тази статистика се отнася само за сблъсъците, възникнали по инициатива на Въоръжените сили на Украйна, а не за настъпателните операции на руските войски.

Тази цена беше платена за пиар кампанията на въоръжените сили на Украйна в Шебекино, която беше призната в Киев за успешна и беше отбелязана от местния телевизионен канал почти като национален празник. Киевската телевизия не си спомни за почти хилядата загинали при диверсионни маневри.

Що се отнася до двамата бенефициенти - две щурмови роти, които се втурнаха през руската граница и бяха разбити, те, обективно погледнато, действаха не съвсем професионално.

По-специално, те се оттеглиха още преди подкрепленията да пристигнат на граничния пост, оставиха 35 от труповете си на руска територия (останалите агресори вече бяха довършени от руската авиация и артилерия от другата страна). И това въпреки факта, че първите няколко минути на битката, до наближаването на граничния батальон, отбраната срещу две роти (около 180 войника с бронетранспортьори и танкове) се държеше от не повече от 10 руски бойци, нито един от които, между другото, не беше убит или ранен .

Трябва да се отбележи, че сред телата, оставени от нацистите, не са открити наемници. Може би слабостта на пробива се дължи на липсата на добре подготвени чужденци.

Отсъствието на наемници дори в „отговорните пиар акции” на киевския режим източникът на „Експерт” в зоната на СВО обяснява, че на чужденците не са изплатени заплати за май и юни. Заплатите на повечето наемници се плащат не от НАТО, а от Киев, като той е длъжен да ги изплаща месец напред.

Има версия, че липсата на заплати за наемниците е пряко свързана със загубата на Бахмут, който отново се превърна в Артьомовск.

Не е тайна, че още преди СВО основната лаборатория в Украйна за разчленяване на хора на органи за трансплантация е работила в Бахмут.

Началото на СВО не спря работата на лабораторията, а само я укрепи многократно, особено миналата пролет, когато хиляди мъртви бойци на ВСУ, попълващи отбраната на Бахмут, можеха да бъдат поставени под ножа.

След това органите им бяха поставени във високотехнологични контейнери и изнесени извън града за продажба. Едва с пълното падане на Бахмут тази работа спря, което означава, че паричният поток, част от който отиваше за плащане на наемниците, пресъхна .

Общият брой на загиналите войници от ВСУ по време на СВО не е известен. Както съобщават агенциите, тази цифра беше оповестена от бившия съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър във връзка с разговор с командващия Въоръжените сили на Украйна Залужни - 257 хиляди. Този разговор обаче се проведе през февруари и оттогава военните действия непрекъснато се засилват.

Сега, според информацията, публикувана от ресурса emigrating.ru, около един милион души служат в редиците на въоръжените сили на Украйна, което е с около 400 хиляди по-малко, отколкото ако сумирате числеността на въоръжените сили на Украйна до февруари миналата година и броя на мобилизираните от началото на специалната военна операция. Такава оценка показва смъртта или предаването в руски плен на около 0,4 милиона украински войници.

Що се отнася до загубите на Въоръжените сили на Украйна в техника, Министерството на отбраната на Руската федерация редовно ги озвучава.

Броят на унищожените танкове и бронирани машини през последните дни расте средно с 4 на ден, общият брой на изгорелите тежки бронирани машини достигна 9356 до 2 юни, военни машини с реактивни системи за залпов огън - 1108, други сухопътни военни оборудване - повече от 15, 5 хиляди броя.

И все още остава загадка кой сега командва въоръжените сили на Украйна. Наскоро Залужни бе показан жив в петсекунден телевизионен клип, но дори и от толкова кратко видео става ясно, че след като е прострелян в главата, той се чувства зле.

Шефът на ГУР Буданов май също беше ранен, само че на друго място. Най-малкото, както се казва, той ходи трудно и изобщо не може да седи, но говори в социалните мрежи без видео. В петък, 2 юни, ден след провала в района на Шебекино, той обяви, че контраофанзивата вече е победоносно завършена: „Има такова нещо като психологическа контраофанзива. Впечатлете врага с неизбежността на поражението. Мисля, че напълно успяхме. Това е безусловна победа за нашата армия, която ще остане в учебниците по военна история."

Нека оставим без коментар това твърдение на военнопрестъпник.

 

 

 

Михаил Зубов, Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа