Северна Корея обвини САЩ в разпространение на оръжия за масово унищожение

Северна Корея обвини САЩ в разпространение на оръжия за масово унищожение
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    02.06.2023
  • Сподели:

САЩ изградиха биохимични лаборатории в Южна Корея, Украйна и други региони и „безсрамно разпространяват оръжия за масово унищожение по света“, каза заместник-министърът на външните работи на КНДР Ким Сунг-Кюн.

 


Северна Корея обвини САЩ в разпространение на оръжия за масово унищожение

 

Съединените щати с действията си най-вече подкопават системата за неразпространение на оръжия за масово унищожение (ОМУ), а предприетата от тях инициатива за борба с разпространението на ОМУ е просто средство за оказване на натиск върху нежелателни страни. Това заяви заместник-министърът на външните работи на КНДР Ким Сунг-Кюн, чиито думи бяха цитирани в четвъртък от Централната информационна агенция на Корея.

„Съединените щати, които са най-големият разпространител на оръжия за масово унищожение в света и пряк разрушител на международната система за неразпространение на ядрени оръжия, говорят за контрол върху разпространението на оръжия за масово унищожение в други страни – това е абсурд и подигравка с международното право “, каза Ким Сунг Кюнг.

Създаването на „механизма за разпространение на ядрени оръжия“ AUKUS (тристранното военно партньорство на Австралия, Обединеното кралство и Съединените щати) потвърждава тази позиция, добави той. Според зам.-министъра САЩ са изградили биохимични лаборатории в Южна Корея, Украйна и други региони и „безсрамно разпространяват оръжия за масово унищожение по света“.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа