„Отказът на САЩ да подкрепят атаките на Украйна в Русия не струва и пени“

„Отказът на САЩ да подкрепят атаките на Украйна в Русия не струва и пени“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    02.06.2023
  • Share:

„Вашингтон демонстрира безразличие към престъпленията на Киев, като му отпусна поредния пакет военна помощ на стойност 300 милиона щатски долара, а изявленията му, че уж не подкрепя атаките на украинската армия в Русия, не струват нито пени", каза руският посланик в САЩ, коментирайки американската помощ за сигурността на Украйна, обявена на 31 май.
„Отбелязахме упоритостта на администрацията в ескалацията на украинската криза. Властите отново гордо говорят за предоставяне на финансова помощ и поредна партида материали на своите обезумели киевски марионетки. В същото време те подтикват европейските сателити да сковават технологичното развитие на Русия с допълнителни търговски бариери", каза той в канала на руското посолство в Telegram.
„И това идва след поредица от терористични атаки на американските протежета в Москва и Московска област. Вместо да потърси отговорност от режима на Зеленски, Вашингтон демонстративно показва безразличие към престъпленията на бандеровците. Публични изявления на Белият дом, че те уж не подкрепят атаките на въоръжените сили на Украйна в самото сърце на нашата родина, не струват нито пени", подчерта той.
„Новият пакет за сигурност от САЩ на обща стойност 300 милиона долара ефективно подхранва гнилия режим в Киев. Нищо не спира администрацията. Нито кризата в икономиката, нито призивите на държавите от Латинска Америка, Африка и Азия за помощ в социално-икономическото развитие" отбеляза той.
„Остават без отговор много въпроси за това защо Вашингтон не е подготвен да се справи с острите проблеми с миграцията по южните граници на Съединените щати. Проблемът с жалкото съществуване на мигрантите може да бъде решен съвсем просто чрез пренасочване на поне част от военната помощ, която гори в пещта на конфликта в Украйна към благородни цели. Американските власти обаче не искат да видят реалността. Изглежда, че са зомбирани от желанието да нанесат стратегическо поражение на Русия, като се опитват да изтощят икономиката ни. В същото време те продължават да насърчават безразсъдните действия на своите клиенти, снабдявайки ги с все по-смъртоносни оръжия. Изглежда уроците, които руските въоръжени сили преподават на неонацистите в зоната за специална военна операция, не са достатъчни за покровителите на Киев". заяви Антонов.

Станете почитател на Класа