САЩ шпионират всичките си съюзници

САЩ шпионират всичките си съюзници
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.05.2023
  • Share:

В резултат на новото изтичане на секретни документи тази пролет световната общност разбра, че Вашингтон шпионира лидери на страни като Канада, Израел и Южна Корея, стигайки до подслушване на телефонните разговори на Администрацията за национална сигурност в Сеул, за да разбере как корейското ръководство подкрепя позицията на САЩ относно конфликта в Украйна, пише американският журналист Брадли Бланкеншип в статия за Global Times.

 

 

САЩ шпионират всичките си съюзници

 

Наистина, това едва ли може да се счита за уникален феномен, тъй като още по-рано през 2021 г. медиите получиха информация, че американците шпионират европейски лидери, включително бившия германски канцлер Ангела Меркел, отбелязва авторът.

В същото време самите Съединени щати и техните съюзници непрекъснато обвиняват властите на много други страни, включително китайското правителство, че се опитват незаконно да получат достъп до поверителни данни. Въпреки че именно Вашингтон, както неведнъж е доказано, активно се занимава с подобна шпионска дейност по света, се подчертава в статията.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа