Ноам Чомски разкри причината за влизането на Швеция и Финландия в НАТО — причината не е Русия

Ноам Чомски разкри причината за влизането на Швеция и Финландия в НАТО — причината не е Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.05.2023
  • Share:

Американският политически експерт и публицист Ноам Чомски обясни защо Швеция и Финландия са решили да се присъединят към НАТО. 

 

 

Ноам Чомски разкри причината за влизането на Швеция и Финландия в НАТО - причината не е Русия

 

В интервю за New Statesman Чомски заяви, че всъщност влизането на Финландия и Швеция в НАТО изобщо няма нищо общо с Русия. Този претекст е използван, но истината е съвсем друга.

Американският експерт отбеляза, че никога не е имало и най-малък знак, че Русия ще предприеме някакви агресивни действия срещу Швеция и Финландия. Тези страни не са показвали абсолютно никаква загриженост за това и никога не са се страхувахли от „руска инвазия“.

Присъединяването на Хелзинки и Стокхолм към Северноатлантическия алианс не се дължи на страх от Русия.

„Те искат да се присъединят към НАТО по много проста причина. Те имат доста развита съвременна военна индустрия, вече са до голяма степен интегрирани в НАТО по отношение на съвместните операции. Така че директното влизане в НАТО им дава големи възможности за нов пазар, нов достъп до усъвършенствано оборудване и така нататък“, поясни Чомски.

Той подчерта, че никога не е имало признаци за каквито и да е руски заплахи за Финландия и Швеция. А, като се замислите, това е просто немислимо, убеден е американският политолог.

Той отбеляза, че само западната пропаганда твърди обратното, но в действителност всичко е различно и руска заплаха за тези страни няма.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа