WSJ: Напливът на мигранти изтощава ресурсите на американските градове

WSJ: Напливът на мигранти изтощава ресурсите на американските градове
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.05.2023
  • Share:

Напливът на мигранти изтощава бюджетите и жилищните ресурси на американските градове, разпалва политическо напрежение и подгрява спорове кой трябва да плаща за настаняването на новодошлите, пише The Wall Street Journal. В същото време в статията се отбелязва, че настоящата ситуация е резултат от поредната вълна на миграционната криза в Съединените щати.

 

 

WSJ: Напливът на мигранти изтощава ресурсите на американските градове

 

 

Мигрантите източват ресурсите на американските градове не само в близост, но и далеч от южната граница на САЩ, пише The Wall Street Journal.

Притокът на мигранти, пристигащи в американските градове, изтощава бюджетите и жилищните ресурси, подклажда политическо напрежение и подхранва дебата за това кой трябва да плаща за настаняването на тези хора.

Сериозна дилема е търсенето на места за спане за новодошлите, много от които след незаконното влизане в Съединените щати са освободени като търсещи убежище от федералните власти.

Както заяви финансовият контрольор от демократите Брад Ландър, приютите в Ню Йорк понастоящем са почти наполовина пълни с търсещи убежище и за тях отиват половината от предвидените за цялата система разходи.

Настоящата ситуация е резултат от поредната вълна на миграционната криза, се казва в статията.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа