Предупредиха Украйна за скрития потенциал на Русия

Предупредиха Украйна за скрития потенциал на Русия

Професор Галеоти: Киев трябва да се опасява от скрития потенциал на Русия в случай на настъпление

 

 

Предупредиха Украйна за скрития потенциал на Русия

 

 

Русия притежава значителен скрит потенциал в конфликта в Украйна, който може да използва срещу Киев, предупреди Марк Галеоти, професор по международна политика в Нюйоркския университет, в статия за The Times.

„Осъзнавайки огромния скрит потенциал на Русия, Украйна трябва да се опита да предотврати превръщането на конфликта в брутална, размазваща война на изтощение“, твърди авторът на статията.

Според Галеоти, въпреки увереността на Киев в успеха на предстоящото пролетно настъпление, подобна военна маневра може да се проточи дълго време.

Михаил Подоляк, съветник на главата на кабинета на Владимир Зеленски, заяви по-рано, че Киев ще си „върне Крим чрез конвенционално настъпление, при това за много кратко време“.

Главата на Министерството на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко обяви създаването на осем бригади от «Гвардията на настъплението» и готовност за активни настъпателни действия. Министерството на вътрешните работи на Украйна твърди, че щурмови бригади от армията, полицията и граничната охрана се обучават за превземането на Крим и Донбас.

В началото на февруари заместник-председателят на Съвета за сигурност на РФ Дмитрий Медведев предупреди украинските власти, че евентуална атака срещу Крим би означавала ескалация на конфликта. Той призова Киев да осъзнае, че подобни действия ще срещнат «неизбежно възмездие» с използването на всякакъв вид оръжие.

В Крим нееднократно предупреждават Киев за последствията от опита да нападение над полуострова, твърдейки, че атаката ще бъде пагубна за Украйна.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа