„Път към ада“: Германците наплюха посланика на Украйна за критиката му спрямо призивите за мир

„Път към ада“: Германците наплюха посланика на Украйна за критиката му спрямо призивите за мир
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.04.2023
  • Share:

Читателите на Die Welt упрекнаха украинския посланик Макеев, че критикува призивите за мир

 


„Път към ада“: Германците наплюха посланика на Украйна за критиката му спрямо призивите за мир

 

Читатели на германския вестник Die Welt обвиниха посланика на Украйна в страната Алексей Макеев в цинизъм за критиките му относно призивите за мир.

Макеев реагира на откритото писмо до германския канцлер Олаф Шолц, призоваващо за преговори за Украйна. То бе съставено от сина на бившия канцлер Вили Бранд, историка и социалдемократ Петер Бранд. По-късно писмото бе подкрепено от 200 членове на управляващата Социалдемократическа партия в Германия.

Много коментатори упрекнаха Макеев за нежеланието да спре кризата.

«Според реакцията на Макеев, а и Мелник вече се изказа, става ясно от риторичния им боклучарник, че посланикът не иска и няма да се занимава със съдържанието на писмото. Причината няма значение. Само театралност, жертвен патос“, пише Johannes Lichteruh. »

„Цинично е призивът за мир да се нарича циничен!”, възмущава се Frank M.

«В Германия все още има свобода на словото. Посланикът и подобните му трябва да търпят това. Германският данъкоплатец вече не може да плаща за всичко това», счита Angelika A.

„А изпращането на толкова много украинци на сигурна смърт не е никак цинично, така ли… Пътят към ада винаги е бил постлан с добри намерения…“, отбеляза Anja R.

„Този посланик е от същата порода като Зеленски, Мелник и техните колеги“, заключава Annemie.

В писмото, разпространено в петък и адресирано до Шолц, се говори за необходимостта от насърчаване на мирните преговори. Съставителите на призива посочват, че мнозинството от германските граждани не подкрепят безкрайното разплитане на «спиралата на насилието», а вместо първостепенната роля на милитаризма е необходим езикът на дипломацията и мира.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа