На шега Twitter смени логото с това на криптовалутата Dogecoin

На шега Twitter смени логото с това на криптовалутата Dogecoin
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    05.04.2023
  • Share:

В понеделник Twitter промени емблематичното си лого - синя птица, за да имитира логото на популярна криптовалута – изображение на куче, което се появява във вирусни мемета – в нещо, което изглеждаше като първоаприлска измислица от собственика милиардер на компанията Илон Мъск.
В понеделник потребителите отбелязаха, че логото на синята птица на началната страница и екрана за зареждане на Twitter е заменено с изображението на кучето шиба ину, свързано с криптовалутата Dogecoin memecoin.
В типичния стил на Мъск той туитна, отбелязвайки промяната. В отговор официалният акаунт на Dogecoin туитна „Много валута. Еха. Много монети. Като Пари. Толкова крипто".
Мъск не е обяснил причината за промяната, но някои потребители спекулират, че е трябвало да бъде първоаприлска шега, която компанията не е успяла да въведе навреме на 1 април.
Това стана само няколко дни след като Мъск подаде петиция до съда в САЩ за отхвърляне на дело, заведено срещу него от инвеститори в Dogecoin за 258 милиарда долара за предполагаема пирамидална схема.
Reuters съобщи през юни миналата година, че в жалбата ищците твърдят, че Мъск е знаел, че от 2019 г. криптовалутата няма стойност, но е насърчавал Dogecoin, за да печели от нейната търговия. „Мъск използва своя пиедестал на най-богатия човек в света, за да оперира и манипулира пирамидалната схема на Dogecoin за печалба, показ и забавление", се казва в жалбата.
Съобщава се, че ищците се оплакват, че разпродажбата на Dogecoin е започнала, когато Мъск се появи в Saturday Night Live и нарече Dogecoin „блъсканица".
Адвокатите на Мъск и Тесла нарекоха обвиненията в жалбата „скърпена измислица по безобидните и често глупави туитове на Мъск за Dogecoin".
Стойността на Dogecoin скочи миналата година, след като Мъск обяви, че моделите на Tesla могат да бъдат закупени с него.
При промяна на логото на Twitter стойността на Dogecoin скочи от 0,079 щатски долара на 0,094 щатски долара, най-високата стойност на валутата от ноември миналата година.

Станете почитател на Класа