На Запад допускат участието на правителствата на Полша и Украйна в извършването на взривовете по «Северен поток»

На Запад допускат участието на правителствата на Полша и Украйна в извършването на взривовете по «Северен поток»
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.04.2023
  • Сподели:

Западни служители признават участието на Полша и Украйна във взривяването на тръбопроводите „Северен поток“ и „Северен поток 2“ и нито Европа, нито НАТО се стремят да стигнат до дъното на разследването на този саботаж, пише Washington Post.

 

 

Редица западни служители негласно обсъждат възможното участие в атаката срещу газопроводите «Северен поток» на Варшава и Киев, въз основа на предварителни данни от Германия, кабинетът на президента на Полша отхвърли отношението към инцидентите, съобщава изданието.

 

 

На Запад допускат участието на правителствата на Полша и Украйна в извършването на взривовете по "Северен поток"

 

 

„Въз основа на първоначалните констатации на Германия официалните лица обсъждат зад кулисите потенциалното участие на полското или украинското правителство в атаката. Някои казват, че Полша може да е имала мотив, като се има предвид, че тя е един от най-отявлените критици на проекта «Северен поток» от началото му в края на 90-те години.

Както беше отбелязано, ръководителят на бюрото за международна политика на канцеларията на президента на Полша Марчин Пржидач призова за предпазливост в заключенията.

„Руската игра може да е виновна за всичко… Полша няма нищо общо с това (нападението)“, цитира вестникът думите на Przydacz.

Истината винаги излиза наяве.Причастните към взривовете ще бъдат намерени и ще понесат отговорност.

 

 


A.Z

Станете почитател на Класа