"Русия ще действа честно като председател на Съвета за сигурност"

"Русия ще действа честно като председател на Съвета за сигурност"
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    03.04.2023
  • Сподели:

Русия пое председателството на Съвета за сигурност на 1 април.
„Русия ще действа като честен посредник по време на председателството си в Съвета за сигурност на ООН и опитите да се провокира Русия са обречени на провал", заяви първият заместник-постоянен представител в ООН Дмитрий Полянски в своя канал в Telegram в събота.
„Така всички наши хейтъри и противници, за които тази перспектива беше заседнала като кост в гърлото, ще са посрамени. В ООН всъщност са сила Международното право и процедурните правила, разработени в продължение на десетилетия, вместо основания на правила ред, с който колективният Запад се стреми да замени международното право", отбеляза Полянски.
„Като председател, ние ще действаме като честен посредник, както направихме през февруари 2022 г., когато нашето председателство съвпадна с началото на спецоперацията. Всякакви опити да ни провокират са предварително обречени на провал. За разлика от бившите ни западни партньори, ние играем честно на международната арена и не пропагандираме двойни стандарти", подчерта официалният представител.
По-рано в американските медии се разгърна кампания във връзка с председателството на Русия в Съвета за сигурност през април. Редица американски издания се усъмниха в правото на Русия да бъде председател.
Руският постоянен представител в ООН Василий Небензя каза в интервю, че е невъзможно да се лиши Русия от това право.

Станете почитател на Класа