Най-добрите медийни шеги за първи април 2023 г.

Най-добрите медийни шеги за първи април 2023 г.
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    03.04.2023
  • Сподели:

Софи Зелдин-О'Нийл
На фона на тези често мрачни и трудни времена – и с нарастващата вълна от онлайн дезинформация – преценката на тона на добра първоаприлска шега стана много по-трудна за новинарските организации. В събота сутринта обаче читателите се радваха да се събудят с изобилие от истории, предлагащи леко облекчение.
The Sun публикува материал, обявяващ пускането на новата видеоигра на принц Хари и Меган „Megxit: Call of Duke-y", в която кралската двойка се опитва да стигне до Калифорния, като по пътя избягва препятствията, включително съперничещи кралски особи и медиите.
Имаше също съобщения, че някои от най-високите сгради във Великобритания, включително BT Tower, трябва да бъдат превърнати във вятърни турбини, за да помогнат на Великобритания да достигне нетно нула емисии, съгласно радикални климатични планове, одобрени тайно от правителството. „Смята се, че Министерството на финансите огромно подкрепя схемата, тъй като тя ще помогне за намаляване на цената на електроенергията в Лондон", твърди Telegraph.
Междувременно Wales Online съобщи за въвеждането на ограничения на скоростта от 20 мили в час по M4, за да се намалят замърсяването, инцидентите и объркването, причинени от пътните знаци на уелски език.
Студентският вестник на Дърамския университет, Palatinate, обяви, че малкият североизточен град ще бъде мястото на най-новата улична писта на Формула 1, като някои от калдъръмените улици и древни паметници ще бъдат включени в пистата.
Грийнпийс „призна", че е плащал на Куаси Куартенг £10 000 на ден, за да поддържа вятърните паркове.
Други, които се включиха в забавлението, бяха McDonald's, който представи новата си обувка Big McNugget, „най-ароматната обувка на SS23", и марката за бои Dulux, която „реши да се откаже от своето емблематично лого на овчарско куче в полза на кралски шпаньол в чест на новия монарх".
Компанията за закуски Babybel обяви, че нейните индивидуално опаковани сирена ще бъдат заменени от нова квадратна версия, „която трябва да се приема по-сериозно. След като стана ясно, че марката се смята за твърде забавна, беше взето решение за промяна в нова, по-зряла форма", написа компанията. Във фалшиво прессъобщение приложението за запознанства Tinder заяви, че ще забрани всички изображения на хора, държащи риба. Официалната страница на Айфеловата кула в Twitter обяви, че ще бъде превърната в най-голямата пързалка в света, а лондонската Royal Albert Hall заяви, че наскоро открити документи показват, че Чърчил е искал да използва изгубения тестис на Хитлер като пропаганден инструмент по време на Втората световна война.
А повече от 2000 души са харесали туит от акаунт на фен на Oasis, включващ редактирано изображение на отчуждените братя Галахър, което предполага, че се наслаждават на една вечер заедно.

Станете почитател на Класа