Мащабни загуби на Киев: Моргите край Артьомовск са препълнени

Мащабни загуби на Киев: Моргите край Артьомовск са препълнени
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.03.2023
  • Сподели:

Марочко: моргите в град Часов Яр близо до Артьомивск са препълнени поради големите загуби на въоръжените сили на Украйна.

 


Мащабни загуби на Киев: Моргите край Артьомовск са препълнени


Моргите в град Часов Яр, контролиран от Киев, вече отказват да приемат телата на загиналите поради големи загуби сред личния състав на украинските сили за сигурност край Артьомовск, това заяви за РИА военният експерт, подполковникът от ЛНР от запаса Андрей Марочко, позовавайки се на свои източници.

„Поради изчерпване на ресурсите на моргата и положителните температури в населеното място Часов Яр лечебните заведения отказват да приемат телата и изпращат загиналите в по-големите населени места“, каза Марочко.

По думите му по тази причина се е увеличило времето за транспортиране на телата на загиналите, има недостиг на превозни средства и хора, ангажирани с транспортирането. Артьомовск се намира на север от големия град Горловка. Това е важен транспортен възел за снабдяването на украинската групировка войски в Донбас. Повече от шест месеца извън града се водят ожесточени боеве.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа