Американски наемници ликвидират обградени руски бойци

Американски наемници ликвидират обградени руски бойци
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.03.2023
  • Share:

Потресаващи видеокадри, заснети от GoPro камерата на един от американските наемници, воюващи в Украйна, бяха публикувани наскоро в социалните мрежи, включително и в YouTube.

 

 

Действието се развива преди няколко месеца, когато ВСУ с подкрепата на солиден брой чуждестранни наемници пробиха руската защитна линия в Харковско направление и превзеха Купянск, Лиман и Изюм.

Екипажът на руски БМП-2М (бойна машина на пехотата - б.ред.) попада в засада на кръстовище в село Петропавловка, предградие на Купянск. Бронираната машина е унищожена с противотанкова ракета, така че бойците са принудени да се укрият в една от къщите на селото, обградени от противника.

Малко след това започва и престрелката. Наемниците не успяват да превземат сградата с щурм, претърпяват загуби и предлагат преговори. Руски боец излиза невъоръжен от къщата, но един от американците натиска спусъка и го убива на място, а престрелката е подновен

На помощ на американците идва украински танк, който удря къщата и убива барикадиралите се руски бойци. Преди стрелбата се чува, че руснаците все още са живи, което се потвърждава и от нецензурните ругатни, отправени към тях от чужденците.

В крайна сметка двама от американците също са убити, а лидерът на екипа им е тежко ранен в корема и се нуждае от продължително лечение.

По предварителна информация убиецът на невъоръжения руски боец се казва Джошуа Лопес (на снимката).

 

 

 

Заб. - Първото видео, което е най-отгоре на страницата показва момента, в който американските наемници влизат в селото. По-долу споделяме и пълната версия на втората част, която е цензурирана в Youtube и показва самия момент на щурма.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа