Facebook и Instagram ще имат платена проверка като Twitter

Facebook и Instagram ще имат платена проверка като Twitter
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    21.02.2023
  • Share:

Джош Тейлър
Потребителите на Facebook и Instagram скоро ще трябва да плащат, за да бъдат потвърдени в социалните медийни платформи. Така Meta последва стъпките на конкурентната платформа Twitter.
Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Meta, обяви в публикация във Facebook в неделя, че услугата първо ще бъде пусната в Австралия и Нова Зеландия тази седмица. Компанията каза, че това ще струва 11,99 щатски долара на месец за уеб или 14,99 щатски долара за iOS и Android.
Зукърбърг каза, че в допълнение към синята значка за достоверност услугата ще предложи допълнителна защита срещу имитация, подобрен обхват за проверени потребители и директен достъп до поддръжка на клиенти.
В публикация в блог Meta каза, че ще разчита на държавни документи за самоличност, за да докаже самоличността на потвърдените акаунти, за да избегне неудобството от акаунти, представящи се за хора и марки – както се случи, когато Twitter първоначално пусна своята платена услуга за проверка. Акаунтите също трябва да имат хронология на публикуване и потребителите трябва да са навършили 18 години.
Услугата няма да бъде достъпна за бизнеса на този етап, каза Мета.
„Повишената видимост на публикации от проверени потребители ще зависи от съществуващия размер на аудиторията на абоната и темата на техните публикации. Тези с по-малка аудитория може да усетят по-голямо въздействие", казаха от компанията.
Компанията информира, че също така ще предлага „изключителни стикери" във Facebook и Instagram сторита и клипове.
Meta съкрати 11 000 служители през ноември – което се равнява на 13% от работната сила – на фона на намаляващи приходи от реклами и икономически спад. Цената на акциите на компанията спадна с повече от 70% през 2022 г. преди възстановяване и през юли отчете първия си спад в приходите.
Изпълнителният директор на Twitter, Илон Мъск, отговори на новината в туит „Неизбежно е Мета да последва Twitter".
Twitter ограничава SMS двуфакторното удостоверяване само до платените акаунти. Отделно, Twitter ще предоставя двуфакторно удостоверяване на базата на SMS само на потребители, които са абонирани за услугата Twitter Blue за 8 щатски долара на месец от 20 март.
Понастоящем компанията предоставя безплатно двуфакторно удостоверяване чрез приложения на трети страни и ключ за сигурност, които се считат за по-сигурни от системите, базирани на SMS.
Мъск твърди, че Twitter е бил „мамен" с 60 милиона щатски долара годишно чрез фалшиви съобщения за двуфакторно удостоверяване. Той отделно подкрепи туит, в който се твърди, че измамите се управляват от телекомуникационните компании, които са създали акаунти на ботове за процеса на двуфакторна автентификация, за да получават приходи от текстовите съобщения от Twitter.

Станете почитател на Класа