Мексико: Обвиниха шеф на зоологическа градина, че малки кози са били сготвени за парти

Мексико: Обвиниха шеф на зоологическа градина, че малки кози са били сготвени за парти
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    03.02.2023
  • Share:

Бившият директор на зоологическа градина в южно Мексико е убил четири от малките кози в зоологическата градина и ги сервирал на коледно парти, твърдят властите.
„Тези четири животни [бяха] заклани и сготвени в помещенията на зоологическата градина и бяха сервирани като храна на партито в края на годината. Това изложи на риск здравето на хората, които ги ядоха, тъй като тези животни не са годни за консумация от човек", каза Фернандо Руис Гутиерес, директор на отдела за дивата природа на щатския департамент по околна среда, обвинявайки тогавашния директор на зоопарка Хосе Рубен Нава.
Рубен Нава беше сменен като директор на местния зоопарк в град Чилпансинго на 12 януари след смъртта на елен там. Но служители заявиха във вторник, че разследването е установило, че някои животни в зоологическата градина са били изтъргувани или изядени по заповед на Нава.
Държавният отдел по околна среда каза, че елени и говеда Watusi също са били търгувани на частни лица, без подходящо осчетоводяване.
Твърди се също, че Нава е разменил зебра за инструменти, необходими за ремонти в зоологическата градина, но проверката не е открила такива инструменти в съоръжението.
Мексико отдавна има проблем с частни лица, придобиващи незаконно екзотични животни. От години е известно, че наркотрафикантите в Мексико изграждат частни менажерии от лъвове, тигри и други диви животни, които понякога бягат, сеейки паника.
В централния град Агуаскалиентес държавната полиция съобщи, че избягал от близката къща лъв е нападнал и ранил сериозно жена във вътрешния двор на дома й. Жената е настанена в болница с травми на краката, черепа и белия дроб. Лъвът е заловен и изпратен в местен зоопарк.

Станете почитател на Класа