Миланович: Не сравнявайте сръбските цървулани със световната ядрена суперсила Русия

Миланович: Не сравнявайте сръбските цървулани със световната ядрена суперсила Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.01.2023
  • Share:

Украинците патологично мразят руснаците, това е факт. Хърватите не мразеха сърбите толкова, колкото украинците мразят руснаците, коментира Зоран Миланович

 

 

Хърватският президент Зоран Миланович заяви днес, че международната общност и неговата страна са анексирали Косово, "отнели са го от Сърбия", съобщава информационният сайт Индекс, цитиран от БТА.

"Кой го направи, ако не ние? Признахме ли Косово? Това не е анексия, а отнемане. Не врат, а шия. Това поставя под въпрос не само Косово, а цялата концепция", каза Миланович на пресконференция в централния хърватски град Петриня.

Коментирайки войната в Украйна, Миланович направи оценката, че хърватите и сърбите се мразят по-малко, въпреки че това беше "много по-страшна война".

Украинците патологично мразят руснаците, това е факт. Хърватите не мразеха сърбите толкова, колкото украинците мразят руснаците, смята Миланович.

Той каза, че всички трябва да разберат, че Сърбия и Русия не са едно и също и че това "за съжаление е болезнен факт и опасност".

Вие сравнявате сърбите, тези цървулани, които се разбунтуваха тук, със световната ядрена суперсила, каза Миланович, подчертавайки, че лудите емоции и омразата водят Европа към голяма опасност.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа