"Вашингтон пост": Байдън ще назначи Джеф Зиънтс за шеф на администрацията на Белия дом

"Вашингтон пост": Байдън ще назначи Джеф Зиънтс за шеф на администрацията на Белия дом
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.01.2023
  • Сподели:

Зиънтс е работил като икономически съветник в администрацията на президента Барак Обама, в която Байдън заемаше поста на вицепрезидент

 

 

Американският президент Джо Байдън ще назначи за шеф на администрацията на Белия дом Джеф Зиънтс, бивш координатор на политиката на Белия дом за борба с пандемията, съобщи вестник "Вашингтон пост".

Медията се позовава на четирима души, запознати с решението, предадоха Ройтерс и БТА.

Рон Клайн, настоящият началник на кабинета на Байдън, планира да напусне през следващите седмици, съобщават запознати източници пред Ройтерс.

Зиънтс е работил като координатор за КОВИД в Белия дом от началото на администрацията на Байдън в началото на 2021 г. до април миналата година.

На него се приписваха заслуги за надзора и изпълнението на усилията на Байдън да накара американците да се ваксинират, но също така се сблъска с критики, че администрацията не е направила достатъчно за увеличаване на капацитета за тестване.

Зиънтс е работил като икономически съветник в администрацията на президента Барак Обама, в която Байдън заемаше поста на вицепрезидент, припомня Ройтерс.

Белият дом не коментира веднага публикацията на "Вашингтон пост", посочва агенцията.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа