Русия обяви нова победа в Украйна

Русия обяви нова победа в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    21.01.2023
  • Сподели:

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на селището Клешчеевка край Бахмут, предава Си Ен Ен.

 

 

„В Донецко направление доброволците от десантните отряди при огневата подкрепа на оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията на Южния военен окръг освободиха населеното място Клешчеевка на Донецката народна република”, обявиха руските въоръжени сили.

Си Ен Ен посочва, че не може да потвърди информацията по независим път.

Подкрепяните от Москва лидери на самопровъзгласилата се Донецка народна република направиха същото твърдение по-рано в петък.

 

Русия обяви нова победа в Украйна

 

Евгений Пригожин, основател на наемническата група „Вагнер”, пое заслугата за превземането на Клешчеевка още в четвъртък.

Пригожин каза в изявление, публикувано от неговата холдингова компания, че селището е било превзето „изключително от части на групата „Вагнер”.

Клешчеевка се намира на няколко километра югозападно от град Бахмут, за които украинската и руската армии водят ожесточени боеве от месеци.

Пригожин заяви, че Клешчеевка е „едно от важните предградия” за превземане на Бахмут.

Боевете около Бахмут леко отслабнаха в последните седмици, тъй като руските сили съсредоточиха усилията си върху близкия по-малък град Соледар, от който изглежда са успели да изтласкат украинците.

Днес за първи път до Соледар беше допуснат хуманитарен конвой на ООН. Предполага се, че в града, чието население беше близо 10 хил. преди войната, са останали около 800 цивилни.

Станете почитател на Класа