Милиони са изчезнали от сметка на Юсейн Болт

Милиони са изчезнали от сметка на Юсейн Болт
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.01.2023
  • Share:

Започнато е разследване, след като бе съобщено, че милиони долари са изчезнали от сметка, принадлежаща на осемкратния олимпийски шампион Юсейн Болт.
Мениджърът на Болт, Нуджът Уокър, каза че отделът за финансови разследвания на Ямайка и Комисията за финансови услуги разглеждат случая в инвестиционната компания Stocks and Securities Limited (SSL). Предполага се също, че SSL е извикала полицията.
Уокър каза, че Болт за първи път е забелязал това, което изглежда като несъответствие с неговите сметки в SSL в сряда. „Предприети са всички съответни стъпки, за да се стигне до дъното на това", каза Уокър, добавяйки, че поради продължаващото разследване не може да разкрие съответните суми. „Той е в това дружество повече от 10 години. Цялото му портфолио се преразглежда", каза Уокър.
Според слухове служител на SSL е бил замесен в широко разпространена измама в компанията и може да е участвал в събитията около Болт. Адвокатка, представляващ неназования служител, каза, че клиентът й е разговарял с юридически представители на SSL в продължение на две седмици. „Клиентът ми обсъжда със SSL и адвокатите, представляващи SSL", каза тя.
Болт е смятан за един от най-великите лекоатлети на всички времена и държи световни рекорди на 100, 200 и 4х100 метра щафета. 36-годишният спортист се пенсионира през 2017 г. и има редица изгодни спонсорски договори. Само през 2016 г. той спечели 33 милиона долара от спонсорство, наградни фондове и хонорари за изяви, което го направи най-добре печелещият лекоатлет в света.

Станете почитател на Класа