Предсказанията на Медведев и защо Русия е изостанала

Предсказанията на Медведев и защо Русия е изостанала
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.01.2023
  • Share:

На Нова година бившият руски президент и премиер Дмитри Медведев, сега зам.-председател на Съвета по сигурността на Русия, пусна в Туитър странни предсказания за Новата година, от които не става ясно дали са сериозни или майтап.

 

 

Пуснати са на части поради ограниченията на Туитър за дължина на туитовете само в акаунта на английски на Медведев.
Тези пророчества какво ще стане през 2023 година идват от един от най-важните хора в Русия, и дори да са опит за шега, всяка шега съдържа истински желания, намерения и представи на своя автор.

 

 

Цитираме ги тук дословно без коментар:

 

„В навечерието на Нова година всички правят предсказания. Мнозина измислят футуристични хипотези, сякаш се надпреварват да откроят най-дивите и дори най-абсурдните.
Ето нашия скромен принос.

Какво може да се случи през 2023 г.:

1. Цената на петрола ще се повиши до 150 долара за барел, а цената на газа ще достигне 5000 долара за 1000 кубически метра.

2. Обединеното кралство ще се присъедини отново към ЕС.

3. ЕС ще се разпадне след завръщането на Обединеното кралство; Еврото ще излезе от употреба като бивша валута на ЕС.

4. Полша и Унгария ще окупират западните региони на бившата Украйна.

5. Четвъртият райх ще бъде създаден, обхващащ територията на Германия и нейните сателити, т. е. Полша, балтийските държави, Чехия, Словакия, Киевската република и други изгнаници.

6. Ще избухне война между Франция и Четвъртия райх. Европа ще бъде разделена, а Полша – преразпределена в процеса.

7. Северна Ирландия ще се отдели от Обединеното кралство и ще се присъедини към Република Ирландия.

8. Ще избухне гражданска война в САЩ, Калифорния. И в резултат на това Тексас става независима държава. Тексас и Мексико ще формират съюзна държава. Илон Мъск ще спечели президентските избори в редица щати, които след края на новата гражданска война ще бъдат дадени на Републиканската партия.

9. Всички най-големи фондови пазари и финансова дейност ще напуснат САЩ и Европа и ще се преместят в Азия.

10. Бретън-Уудската система за парично управление ще се срине, което ще доведе до срив на МВФ и Световната банка. Еврото и доларът ще спрат да циркулират като световни резервни валути. Вместо това активно ще се използват цифрови фиатни валути (бел. ред. – фиатни наричат цифрови валути, издавани от централните банки).

Сезонни поздрави на всички англосаксонски приятели, и техните щастливо грухкащи прасенца!“

Край на цитатите от профила на Медведев в Туитър.

Зад тези предсказания изпъква желание да се разпадне ЕС, да изчезне еврото, руският петрол и газ да стане многократно по-скъп, и не само.

Според мисленето на автора и на режима, който той представлява, е нормално да се водят войни и да се прекрояват граници. Медведев пренася своите представи върху Европа и САЩ, където уж могат да се събират и разделят държави на парчета.
Такова бегло сравнение на Русия с Европа и САЩ е показателно. Например границите между Германия и Франция в наши дни са отбелязани символично, на места минават през селища или паркове, в които алеите вървят от една държава в друга. Или например в Белгия част от населението говори един език с Нидерландия, а няма никакви войни за територии и не се знае дори къде минава границата, като пътуваш с кола. Западноевропейските народи вече са минали този етап в развитието си. Но Русия не е.

Зад предвиждането на Медведев колко ще се повишат цените на петрола и газа прозира шантажът на Русия. Тя смяташе, че като спре газа, Европа ще клекне пред нея. А цената на газа ще скочи до небесата, и дори Русия да продава една трета от количествата преди войната, постъпленията в пари пак ще са същите.

Предсказанията на Медведев следват и съвсем официалните изявления на Кремъл, че настъпва нов световен ред, многополюсов свят. Щяла да рухне финансовата система и фондовите пазари щели да се пренесат от САЩ и Европа в Азия. Тоест, не многополюсов свят, а образуването на единствен полюс в Азия. „Ееех, мечти!“, както се казваше в една реклама на бира.

И по модела на Медведев у нас има хора, които мечтаят ЕС да се разпадне, еврото и доларът да изчезнат. Русия да стане хегемон на мястото на САЩ.

Светът се променя, но Русия вече не е образец, алтернатива на САЩ, а опасна държава с ядрен арсенал, която няма задръжки да напада съседни страни и да гази договори, които сама е подписала.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа