Резников с изненадващи нови данни колко ракети са останали на Русия

Резников с изненадващи нови данни колко ракети са останали на Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.01.2023
  • Share:

Ръководителят на Министерството на отбраната на Украйна Олексий Резников сподели статистика за остатъците от ракети на Руската федерация. Той публикува съответната инфографика в своя Twitter.

 

 

„Формулата за сигурност: ракетната мощ на „втората армия на света“ е обратно пропорционална на тежестта на санкциите, умножена по мощта на украинската противовъздушна отбрана“, пише ръководителят на украинското министерство на отбраната.

 

Според инфографиката Русия има:

 

11% от балистичните ракети Искандер

9% "Калибър"

16% X-101

44% X-22

12% ирански дронове Shahed-136

69% "Оникс"

Въпреки това руските окупатори все още разполагат със значителен брой крилати Искандери (44%) и С-300 (83%).

 

01бббгфт

 

Ракета "Оникс"

P-800 Oniks е свръхзвукова универсална противокорабна ракета, разработена още в Съветския съюз. Проектирана за борба с надводни военноморски групи, единични кораби и наземна инфраструктура.

 

"Искандер"

Това е руски оперативно-тактически ракетен комплекс, представен в няколко версии. Предназначен за унищожаване на системи за противовъздушна и противоракетна отбрана на противника, както и най-важните обекти, обхванати от тях, на разстояние до 500 км.

По-рано украинският Фокус писа, че ГУР заявила, че иска да призове още половин милион души в руската армия. Според заместник-началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната Вадим Скибицки, те планират да привлекат мобилизираните в настъпателни операции на руските въоръжени сили през пролетта и лятото в източната и южната част на Украйна.

Съобщава се също, че Ермак е заявил, че Руската федерация концентрира група за настъпателни операции. Ръководителят на ОП разговаря с американските сенатори Джак Рийд и Ангъс Кинг. Според него чуждестранните партньори трябва да познават нуждите на Украйна, както и да са наясно с нейните планове.
Припомняме също, че украинските военни прикриха с огън нашествениците в Токмок. Според военния Евгений Карас в резултат на удара в базата на нашествениците са детонирали боеприпаси, което е довело до загубата на няколкостотин руски военни.

 

Станете почитател на Класа