Патрушев: Историята с Украйна я забъркаха във Вашингтон, за да разработят технологии за разединение на единен народ

Патрушев: Историята с Украйна я забъркаха във Вашингтон, за да разработят технологии за разединение на единен народ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.01.2023
  • Share:

Русия не воюва с Украйна, омраза към обикновените украинци „по дефиниция не може да има в нашата страна“, подчерта и напомни секретарят на Съвета за сигурност на Руската Федерация.

 

 

Русия не воюва с Украйна: настоящият сблъсък е опит на Запада да се противопостави на Русия чрез ръцете на украинци, заяви секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев в интервю за aif.ru.

„Събитията в Украйна не са сблъсък между Москва и Киев, това е военна конфронтация между НАТО и преди всичко САЩ и Англия с Русия. Страхувайки се от директен контакт, инструкторите на НАТО хвърлят украинските момчета на сигурна смърт“, каза той.

Патрушев добави, че с помощта на специалната военна операция Русия «освобождава своите региони от окупация и трябва да сложи край на кървавия експеримент на Запада да унищожи братския украински народ».

„Ние не сме във война с Украйна, защото по дефиниция не можем да изпитваме омраза към обикновените украинци“, подчерта той.

Секретарят на Съвета за сигурност отбеляза, че украинските традиции са близки на народа на Русия, както наследството на руския народ е неделимо от културата на украинците.

„Имайте предвид, че в Крим украинският език се запазва като един от държавните езици. В много градове продължават да работят украински културни центрове, украински ансамбли за песни и танци. В южната част на Далечния изток, като се има предвид големият дял имигранти от времето на Столипин, значителен брой жители смятат местната култура на украинския народ “, изброи той.

В същото време, смята Патрушев, „колкото по-рано гражданите на Украйна разберат, че Западът воюва срещу Русия с техните ръце, толкова повече животи ще бъдат спасени“.

„Много хора отдавна осъзнават това, но се страхуват да го кажат, страхувайки се от репресии. Западът не смята да спасява нечий живот за сметка на своите обогатителни и други амбиции. В същото време американците, британците и други европейци често създават илюзията, че защитават цивилизацията от варварството“, каза той.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа