«Това е мираж»: В САЩ разкриха измамата на Запада за Украйна

«Това е мираж»: В САЩ разкриха измамата на Запада за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.01.2023
  • Share:

TAC пише, че западните медии са излъгали за триумфа на Украйна

 

 

"Това е мираж": В САЩ разкриха измамата на Запада за Украйна

 

 

Военната помощ на Киев от Вашингтон само удължава страданията на украинците, пише  The American Conservative.

Както отбелязва авторът на статията, основателят на консултантската фирма Difference Group Дан Стайнбок, прокси войната на НАТО срещу Русия в Украйна вече доведе до фалита на последната.

„Въпреки факта, че западните медии отчаяно се опитваха да наложат на целия свят миража за триумфа на Украйна, реалността се оказа по-малко розова — БВП на страната се срути с 35 процента, а тези цифри показват състоянието на нещата преди мащабната атака на руската армия срещу енергийната инфраструктура“, се казва в публикацията.

Освен това, според Стайнбок, подкрепата на Украйна удари и икономиката на САЩ, провокирайки увеличаване на държавния дълг и повишаване на лихвените проценти.

«Докато администрацията на Байдън разпространява своя наратив за вражда с Русия и Иран, разходите за отбрана на САЩ само растат, което допринася за още по-голям държавен дълг. Това в крайна сметка ще увеличи риска от дълбока финансова криза не само в страната, но и по света, тъй като САЩ имат значителна роля в глобалната икономика“, подчертава изданието.

В края на декември миналата година Зеленски посети Вашингтон, където се срещна с президента на САЩ Джо Байдън и ръководството на Конгреса. Посещението му съвпадна с обявяването на новия пакет от военна помощ на стойност 1,85 милиарда долара за Киев, включително батария противовъздушни ракетни системи Patriot.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Външният министър на Русия Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия.

Министерството на външните работи на Русия заяви, че страните от НАТО си «играят с огъня», доставяйки оръжие на Украйна. Говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков отбеляза, че натъпкването на Украйна с оръжие от Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има негативен ефект. Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу заяви през декември, че Западът се стреми да удължи военните операции в Украйна колкото е възможно повече, за да отслаби Русия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа