Столтенберг даде парадоксално решение за край на войната в Украйна

Столтенберг даде парадоксално решение за край на войната в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.12.2022
  • Share:

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг смята, че доставките на оръжия за Украйна от страните от Алианса бързо ще доведат до примирие.

 

 

"Може да звучи като парадокс, но военната подкрепа за Украйна е най-краткият път към мира", каза в интервю за ДПА Йенс Столтенберг.

Според него Москва трябва да разбере, че няма да може да постигне целите си в Украйна. След това, смята генералният секретар на НАТО, уж ще са възможни мирни преговори.

В същото време той даде да се разбере, че смята атаките на Киев срещу военни обекти в Русия за напълно законни.

"Всяка страна има право да се защитава. Включително Украйна", каза още Столтенберг.

Засягайки възможността за снабдяване на Киев с ракети със среден обсег, той посочи, че съюзниците от НАТО са в постоянен диалог за доставката на "конкретни бойни системи".

В четвъртък губернаторът на Саратовска област Роман Бусаргин каза, че в Енгелс, Саратовска област е работила система за противовъздушна отбрана и е унищожен дрон. Отломките му са повредили оградата на частна къща, лек автомобил и гараж, а на една от къщите е счупен прозорец на балкона. В резултат на инцидента няма пострадали хора.

На 24 февруари руският президент Владимир Путин обяви специална военна операция в отговор на молбата на лидерите на републиките от Донбас за помощ. След това Западът наложи мащабни санкции срещу Русия. Западните държави увеличиха доставките на оръжие и военна техника за Киев с милиарди долари.

 

Станете почитател на Класа