Западът постави диагноза на Русия и преднамерено скри факти за Украйна

Западът постави диагноза на Русия и преднамерено скри факти за Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    16.11.2022
  • Share:

The Nation: Западът умишлено демонизира Русия, но подобна политика е опасна за света

На Запад омразата към Русия е изкуствено подклаждана от правителствата и медиите. Целта е демонизирането и демонтирането на силна Русия, пише The Nation. Авторът посочва опасността от подобна политика за света.

 

Превод от The Nation, САЩ:

 

Западът постави диагноза на Русия и преднамерено скри факти за Украйна

 

 

Журналистите и професорите, които наричат ​​Русия «фашистка страна», играят отровна игра

Украйна е страна, която тепърва започваме да разпознаваме. Тук омразата към Русия е по-важна, това е усещането, на което американците са добре обучени. В същото време отбелязваме, че журналисти от различни медии и експертите, които те интервюират, непрекъснато се спъват:

„Съветският съюз… о, имам предвид Русия“.

Тази Русия изглежда виси между варварството и модерността, между Азия и Европа. Това е неясен образ, който отдавна тревожи западния ум. Но сега задачата е опростена: „да мразиш Путин, да мразиш „Русия на Путин“, да мразиш Русия“.

Нещо повече, трябва да направите това преди, по време или след появата на каквито и да било факти или дори без никакви факти. А руският народ? Ще се върнем към него.

Идеологическите сметки на Запада, подхранващ военната треска, може да бъде намерен в заглавия като „Страхът от репресии заради бомбардировката на Кримския мост засенчва радостта на Киев“ (The New York Times, 10 октомври).

Усещате го в наставническия тон на новинарския анализ: „Путин планира да бомбардира Киев, преди да се предаде напълно?“ (The Times, 11 октомври).

Путин изобщо имал ли е такава идея?

Ясно е, че той нямаше намерение да бомбардира Киев, докато Украйна не взриви моста, свързващ Крим с Русия.

Тонът на „вежливата журналистика“ по тази тема е почти същият като грубия тон на „жълтите“ таблоиди: „Как Москва хваща деца и ги прави руснаци“ (ABC News, цитирайки Drudge Report, 13 октомври).

А какво знаем за Украйна?

Рядко чуваме за цензурата, която преобладава там, за забраната на опозиционните политически партии, за това, че на всички мъже в бойна възраст е забранено да напускат страната, или за закона, който направи украинския официален език на държавните органи и по този начин целенасочено срути статута на руския език в Донецк и Луганск, което само по себе си стана първопричината за военния конфликт. Просто се опитайте да си представите последствията от забраната или унижаването на испанския език в Тексас, Ню Мексико, Аризона или Калифорния!

Нищо не чуваме за убийствата на украински кметове, които не са достатъчно враждебни към Русия, както и за престъпленията на батальон Азов…

Общопризнатата цел на Америка след второто разширяване на НАТО през 2004 г. беше да разруши постсъветска Русия.

Този план вече е частично изпълнен, но никой руски лидер няма да позволи на САЩ да го изпълни.

А какво би последвало, ако беше възможно Русия да бъде поставена на колене във военен и икономически план?

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа