«БРИКС+ ще изведе страните по пътя на прогреса»

«БРИКС+ ще изведе страните по пътя на прогреса»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.11.2022
  • Share:

През този месец страните от Г-7 и Австралия възнамеряват да установят фиксиран «таван на цените» за руския петрол, пише Лин Дуо в Global Times.

 

"БРИКС+ ще изведе страните по пътя на прогреса"

 

 

В отговор Русия заяви, че ще откаже да доставя петрол на страни, които ще поставят тавани на цените, което допълнително усложнява ситуацията на пазарите. В същото време САЩ и техните съюзници се опитват да изключат Китай от глобалната верига на доставки, особено във водещи технологични индустрии като производството на чипове и друга електроника в Азиатско-тихоокеанския регион, се отбелязва в статията.

Докато различни механизми за международно сътрудничество, като БРИКС+, се стремят да изведат целия свят на пътя на прогреса и развитието и да оставят мрачните времена на пандемията и конфликтите зад гърба си, съюзниците на САЩ продължават да се координират с Вашингтон като част от неговата политика на едностранност и насърчават погрешната политика на „разединение“, подчертава авторът:

„В резултат на това те самите стават все по-изолирани в международната общност“.

Според автора те трябва да приемат съвременните тенденции в глобалното сътрудничество или рискуват да останат изолирани, допълва той.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа