С антируските санкции САЩ предизвикаха безпрецедентен икономически хаос в Европа и по света

С антируските санкции САЩ предизвикаха безпрецедентен икономически хаос в Европа и по света
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.10.2022
  • Share:

Европейските политически кръгове и общественото мнение вече са предпазливи към Вашингтон и многократно критикуват Америка, която всеки път, когато континентът е изправен пред трудности, се опитва да извлече полза от тях, пише китайското издание «Хуанцю Шибао».


С антируските санкции САЩ предизвикаха безпрецедентен икономически хаос в Европа и по света


Превод от «Хуанцю Шибао», Китай:

Но настоящата реалност е, че голям брой производители и инвеститори от ЕС ускоряват „миграцията“ към Съединените щати поради постоянно високите производствени разходи и инфлацията в страните си.

От февруари тази година Западът започна няколко кръга безпрецедентни санкции срещу Русия, но в резултат те не само не оправдаха очакванията и не потиснаха Москва, но и предизвикаха безпрецедентен икономически хаос в Европа и по света.

На този фон икономическата основа, от която зависи производството и стандартът на живот на хората, бяха сериозно увредени, на различни звена от индустриалната верига беше нанесен ущърб в различна степен.

По-специално ресурсоемките предприятия в областта на стоманата, стъклото, цинка, алуминия, хартията и торовете бяха принудени да намалят или дори да спрат производството поради рязкото увеличение на цените на енергията.

Някои компании трябваше да започнат да се преместят в Америка, за да продължат дейността си.

Автомобилната и строителната индустрия в Европа са изправени пред нарастващи разходи за суровини.

Компании като Volkswagen AG търсят нови доставчици извън Европа поради сериозен недостиг на необходимите им части, като автомобилни стъкла. Дори в Германия, с нейната икономическа мощ, експортната печалба от автомобили и оборудване не е съпоставима със себестойността на продукцията. Индексът на европейските цени на производителите се повиши рязко в сравнение с миналата година, а глобалната конкурентоспособност намаля.

Политиката на САЩ, следвана от назначаваните чиновници от ЕС предизвика хаос и безпрецедентна криза в Европа.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа