Украински пленник: Западът обучаваше ВСУ да воюват в градове от 2016 г.

Украински пленник: Западът обучаваше ВСУ да воюват в градове от 2016 г.
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.10.2022
  • Share:

Пленникът заяви, че западни инструктори са обучавали въоръжените сили на Украйна да воюват в градове от 2016 г.

 

Американски и британски инструктори са обучавали украинските военни да водят военни действия в градове още от 2016 г., когато е трябвало да се разреши ситуацията с мирни средства въз основа на Минските споразумения, заяви майорът от морската пехота на Украйна Николай Мищенко за РИА Новости.

 

Украински пленник: Западът обучаваше ВСУ да воюват в градове от 2016 г. (видео)

 

 

„Когато служих в центъра за оперативна бойна поддръжка, беше 2016 г., ВМС на Въоръжените сили на Украйна, военноморските сили, това подразделение не е бойно, тогава там пристигнаха инструктори от Великобритания, проведоха занятия по тактическа военна медицина, а в центровете за обучение, например, в националният център в Лвовска област, в централния городок, имаше американци, британци и много военни от други страни, това беше международен център», каза той.

Според военнопленника западни инструктори са обучавали украинските военни как да щурмуват сгради, да прочистват и да водят бойни действия в градски райони.

«Това бяха като обичайни занятия, но, както разбирам, хората трябваше да бъдат подготвени за такива моменти. Не като по време на Великата Отечествена — да излязат в полето, да се окопаят и да воюват. Занятията бяха за градски боеве, за да могат хората да резберат, да получат съответната практика за този вид бой», отбеляза Мищенко.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа