Русия изпраща сигнал на Запада за Украйна и Трета световна война

Русия изпраща сигнал на Запада за Украйна и Трета световна война
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.09.2022
  • Share:

Главите на ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Леонид Пасечник обсъдиха призивите на обществените камари на републиките за спешно провеждане на референдуми за присъединяване към Русия. Страните стигнаха до извода, че е необходимо да се синхронизират действията по въпроса за присъединяването към Руската федерация. Освен това Пушилин предложи да се обединят усилията на администрациите на ДНР и ЛНР за разработване на стъпки за започване на подготовка за референдума.

Политологът Николай Стариков сподели защо референдумите трябва да се провеждат спешно.

 

Първо, необходимостта от провеждане на референдуми се обсъжда отдавна.

Второ, самата ситуация, продължаващите убийства на хора, безкрайните обстрели.

Струва ми се, че дискусията за провеждане на референдум е актуална понастоящем във всяка минута. Има всички основания да се счита, че провеждането на тези референдуми може да промени ситуацията в Донбас към по-добро.

Това ще даде на републиките статут и това, което в Съветския съюз се наричаше увереност в бъдещето.

Едно е, когато сте гражданин на Руската федерация, чиято територия е неразделна част от ядрена сила, друго е да сте лице без гражданство, а територията да има някакъв вид преходен или непризнат от мнозина статут от други държави.

Това са, както се казва в Одеса, двете големи разлики. Нека не пренебрегваме факта, че провеждането на референдум и включването на Донбас, а може би и на други освободени територии в състава на Русия, показва сериозността на намеренията на Руската федерация.

Това също показва на Запада, че подкрепата на Киев може да доведе до Трета световна война, не може да има друг вариант. Това е сигналът, който се изпраща на Запад.”

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа