Полковник Литовкин назова условията за подготовка и бойните задачи на мобилизираните граждани на РФ

Полковник Литовкин назова условията за подготовка и бойните задачи на мобилизираните граждани на РФ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.09.2022
  • Share:

Мобилизираните граждани на Русия могат да имат две основни бойни задачи. Полковникът и военен наблюдател на ТАСС Виктор Литовкин сподели за това.

 

Полковник Литовкин назова условията за подготовка и бойните задачи на мобилизираните граждани на РФ

 

 

Руският президент Владимир Путин подписа указ за частична мобилизация в Русия. Мобилизационните дейности ще започнат на 21 септември. На военна служба ще подлежат само гражданите, които са в запаса. На първо място, това са тези, които са служили във въоръжените сили, имат определени военни специалности и съответния опит.

Всички мобилизирани граждани непременно ще преминат специална допълнителна военна подготовка преди изпращане в поделението. Както обясни военният наблюдател на ТАСС, полковникът в оставка Виктор Литовкин, времето за обучение на мобилизираните граждани може да варира, тъй като зависи от уменията и военната специалност на мобилизираните. Освен това става дума не само за индивидуална подготовка, но и за съгласуваност на военните части.

„От месец до три месеца може да се проведе обучение и преквалификация. Но тук става въпрос само за индивидуално обучение и преквалификация. Въпросът е във формирането на военни части. Въпросът не е един човек ще се преквалифицира. Ще има отряди, взводове, роти, батальони, полкове. Те трябва да бъдат координирани, трябва да се организира взаимодействието между тях“, каза Виктор Литовкин.

Литовкин обясни и какви задачи могат да изпълняват мобилизираните и специално обучените граждани.

„Разбира се, не мога да говоря от името на Министерството на отбраната на Руската федерация, но задачите са прости: или участие във военни действия, или подкрепа за военните действия“, обясни военният експерт.

Обезпечаването на бойни действия включва преди всичко техническата поддръжка на войските, логистиката и медицинската поддръжка. Според министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу се планира да бъдат призвани 300 000 резервисти.

 

ПП

Станете почитател на Класа