Зеленски: Референдумите няма да повлияят на позицията на Киев

Зеленски: Референдумите няма да повлияят на позицията на Киев
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    22.09.2022
  • Сподели:

Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че позицията и целите на Киев ще останат непроменени въпреки съобщението за предстоящи референдуми в Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР), Херсонската и Запорожката области.
„Нашите позиции не се променят от шум и съобщения отнякъде и нашите партньори напълно ни подкрепят в това", каза Зеленски във видео обръщение.
„Нашите позиции са ясно дефинирани и добре известни и това е, върху което трябва да се съсредоточим. Нашата задача е това, което се случва някъде, а не нещо, което се декларира някъде", продължи той, като призова за „повече подкрепа за въоръжените сили на Украйна, повече подкрепа за разузнаването, повече подкрепа за силите за специални операции, повече подкрепа за Службата за сигурност на Украйна, Националната гвардия, полицията, граничната охрана."
Председателят на Народния съвет (законодателен орган) на ЛНР Денис Мирошниченко заяви във вторник, че референдумът за обединение с Русия ще се проведе в републиката на 23-27 септември.
По-късно ръководителят на ДНР Денис Пушилин също обяви, че в същия период в ДНР ще се проведе такъв референдум.
На същите дати ще бъдат организирани и референдумите за присъединяване към Русия в Херсонска и Запорожка области.

Станете почитател на Класа