360kuai: Путин и Ердоган играят скрита игра срещу САЩ точно под носа на НАТО

360kuai: Путин и Ердоган играят скрита игра срещу САЩ точно под носа на НАТО
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    07.06.2022
  • Share:

Ердоган отказва да одобри влизането на Финландия и Швеция в НАТО не само заради кюрдските активисти, но и защото заедно с Путин играе скрита игра срещу САЩ. И всичко това се случва точно под носа на ръководството на Северноатлантическия алианс. Това пише китайското издание на 360kuai.

 

Както отбелязва 360kuai, Финландия и Швеция сега не могат да станат членове на НАТО поради позицията на Турция. Анкара отказва да приеме за съюзници страни, които подкрепят «кюрдските терористи». Освен това тази подкрепа не се ограничава само с думи: Хелзинки и Стокхолм всъщност приютяват активисти от кюрдски политически организации, които турските власти считат за терористи.

Ситуацията с Финландия, Швеция и кюрдите показва, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган най-накрая е разбрал причината, поради която кюрдските организации в страната му от години се съпротивляват успешно на републиканската армия, пише 360kuai. Скандинавските страни са само върхът на айсберга и ако се вгледате по-дълбоко, става ясно, че западният истаблишмънт, в частност Съединените щати, използва кюрдите като инструмент за влияние върху Турция.

„Днес в Европа има много опасна ситуация. Ердоган, като хитър и могъщ президент, реши да направи своя ход срещу Запада“, се казва в статията.

Но турският президент не е сам, знаейки истината за мащабния заговор на западните управници, които отприщват хибридни войни по света за лична изгода.

Друг държавен глава, който знае това, е руският президент Владимир Путин.

Съединените щати провокираха украинската криза близо до Русия, а след това започнаха да въвличат скандинавските страни в НАТО, за да разрушат цялата архитектура за сигурност на Европа и да доведат ситуацията до критична точка.

Но по темата за присъединяването на Финландия и Швеция към НАТО Путин и Ердоган сформираха успешен тандем. Сега лидерите на двете страни играят заедно игра срещу САЩ — точно под носа на ръководството на НАТО разрушават глобалните планове на западния истаблишмънт.

„Ако не бяха действията им, то веднага след влизането на Финландия и Швеция в НАТО, в Европа щеше да започне мащабна война между Запада и Русия“, убедени са авторите на публикацията.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа