Случаите на Ковид в Северна Корея достигнаха над 2,8 милиона

Случаите на Ковид в Северна Корея достигнаха над 2,8 милиона
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    24.05.2022
  • Сподели:

Властите в Северна Корея съобщиха за около 167 650 нови случая на ковид през изминалия ден, като общият брой на тези случаи достигна над 2,81 милиона от края на април на фона на разпространението на коронавирус, съобщи Yonhap в понеделник, позовавайки се на Корейската централна новинарска агенция. (KCNA).


Над 2,33 милиона пациенти (82,9%) са се възстановили, а 479 400 се лекуват, според KCNA. Един пациент е починал през последните 24 часа, с което общият брой на смъртните случаи стана 68.


Както Yonhap съобщи по-рано с позоваване на южнокорейски експерти, официалната статистика на Северна Корея предоставя само броя на хората със симптоми на треска, вероятно поради липса на оборудване за масови тестове за COVID-19. Не всички от споменатите в официалната статистика непременно са заразени с коронавирус, информира Yonhap.


„Дневният брой на случаите на Совид остава под 200 000 за втори пореден ден", каза агенцията в понеделник. Населението на Северна Корея се оценява на приблизително 24 милиона души.


На 12 май KCNA за първи път съобщи за коронавирусната инфекция в страната. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун председателства заседание на Политическото бюро на Централния комитет на управляващата Работническа партия на 15 май и даде инструкции за въвеждане на локдаун във всички градове и провинции на страната.

Станете почитател на Класа