Америка протестира: «Посейдоните» и «Сарматите» на руснаците трябва да бъдат забранени

Америка протестира: «Посейдоните» и «Сарматите» на руснаците трябва да бъдат забранени
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.05.2022
  • Share:

Съединените щати не харесват много новите оръжия на Русия, генералите от Пентагона знаят какво те могат

 

Америка протестира: "Посейдоните" и "Сарматите" на руснаците трябва да бъдат забранени

 

 

Съединените щати не харесват най-новите руски стратегически оръжия и биха искали да забранят използването им. Това заяви руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов.

 

Според него става дума за подводния дрон «Посейдон» и междуконтиненталната балистична ракета «Сармат». Тези системи не попадат в обхвата на действащия договор за ограничаване на въоръженията между Руската федерация и Съединените щати. Но като част от бъдещи споразумения с руската страна, американците планират да наложат ограничения или пълна забрана за използването на подобно оръжие.

 

Те наистина не харесват «Посейдон», не харесват много и «Сармат».

 

На всички срещи, които Русия има с представители на академичните среди, постоянно й се казва, че в бъдещото споразумение за контрол на въоръженията тези Посейдони трябва да бъдат забранени, разбира се, използването на Сармати-те трябва да бъде ограничено и т.н.

 

А само преди четири години, когато Владимир Путин в обръщението си към Федералното събрание представи най-новите разработки на руския военно-промишлен комплекс — хиперзвуковите комплекси «Кинжал», «Авангард», «Циркон», крилатите ракети «Буревестник», бойният лазер «Пересвет», подводният дрон с ядреното устройство «Посейдон» и МБР «Сармат», Западът, включително САЩ, не повярваха.

 

Това са просто рисунки, «карикатури» — нещо, което не съществува в действителност, твърдеше Западът.

 

След това „карикатурите на Путин“ оживяха, а скептиците във Вашингтон бяха шокирани от възможностите на руските оръжия.

 

Дотолкова, че през март 2020 г. Щатите искаха новият договор СТАРТ-3 да обхваща всички най-нови руски оръжейни системи, включително „Посейдон“ и „Буревестник“, които Белият дом нарече „ужасни проекти“.

 

Москва, разбира се, отказа.

 

Сега научаваме от Антонов, че американците, оказва се, биха искали отново, в бъдещи споразумения, да се върнат към темата за забрана на някои видове …руски оръжия.

 

За какви споразумения може да става дума, когато колективният Запад под ръководството на САЩ всъщност обяви за хибридна война срещу Русия и копнее за поражението на Москва?!

 

Съответните намерения се изразяват не само от политици и хронични русофоби в Конгреса, но и от представители на висшето ръководство на страната.

 

Главата на Пентагона Лойд Остин, например, наскоро каза в прав текст, че целта на Америка е да отслаби Русия.

 

Съединените щати всъщност обявиха мерки срещу Русия, подобни на въведените от нацистка Германия през юни 1941 г., според сенатора Андрей Климов, заместник-ръководител на комисията по международни въпроси към Съвета на федерацията на Русия.

 

Според него целта на атаката срещу Русия „в много отношения е същата, която беше обявена от нацистите преди 81 години – унищожаването на руската независимост, безусловното и пълно подчинение на страната ни от сега водения от Вашингтон Запад, поражението на вътрешната политическа и икономическа система и, по същество, ликвидирането на руската цивилизация като такава».

 

Всички планове за забрана на каквито и да било оръжия могат да бъдат реализирани само като част от сключването на следващия договор СТАРТ, — коментира ситуацията доцентът от катедрата по международна сигурност към Факултета по световна политика на Московския държавен университет «М.В. Ломоносов», докторът на политическите науки Алексей Фененко. — Само от нас зависи доколко сме съгласни да ограничим възможността за производство и разполагане на нашите ракети, включително ПС-28 Сармат. Ако не сме съгласни с това, никой няма да ни принуди да подпишем неизгодна за нас версия на договора».

 

Западът обяви война на Русия по всички фронтове.

 

Какви са вариантите пред Кремъл.

 

Могат да се скъсат дипломатическите отношения. Русия няма дипломатически отношения със САЩ от 1917 до 1933 г.

Нещо фатално да се случи? Не. Москва си живееше спокойно и без дипломатически отношения със САЩ.

 

Вторият вариант е, разбира се, военен отговор, който ще бъде направен в Украйна.

 

Ако демонстративно Русия унищожава американските оръжия пред очите на целия свят, тогава, съответно, ще бъде налице абсолютно различна ситуация. Тогава светът ще види, че техните оръжия са по-слаби от руските.

 

Ако Русия се оттегли от някои договори, като Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити, това също може да бъде отговор на икономическите санкции.

 

Тоест обхватът е голям.

 

Русия не се интересува какво се харесва на САЩ и какво не.

 

Всеки американски план зависи само и единствено от Русия.

 

И от никой друг.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа