Ограмотяване на Макрон и на всички съмняващи се

Ограмотяване на Макрон и на всички съмняващи се
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    06.03.2022
  • Share:

Макрон, който е Еманюел Жан-Мишел Фредерик, взе и каза, че Москва лъже, твърдейки, че се бори с нацизма в Украйна.

 

Ограмотяване на Макрон и на всички съмняващи се

 

А Путин, който е Владимир Владимирович, му отговори, давайки „обяснения“ за значителната роля на неонацистите в държавната политика на Киев, „и добави, че руската страна по време на специалната военна операция, която се провежда в Украйна, ще „продължи безкомпромисната борба срещу екстремистите от националистическите въоръжени групировки“.

 

Общо взето Макрон каза, Путин отговори, но Макрон разбра ли?

 

Ето защо, специално за Емануел Жан-Мишелевич и други съмняващи се, могат да се цитират много конкретни примери за проявата на неонацизма в Украйна. Но както пише Козма Прутков, „погледнете в корена“, така че ще говорим за фундаменталната обосновка на съществуването на неонацизма в Украйна.

 

Ограмотяване на Макрон и на всички съмняващи се

 

 

Трябва да се предположи, че никой не се съмнява, че идеологията на Организацията на украинските националисти се основава на национализма и фашизма?

 

Дори идеолозите й не се съмняваха в това.

 

Дмитрий Донцов в статията „Фашисти ли сме?“ пише:

 

„Политическият и морално-психологически дух, който дишат украинските националисти, е безспорно фашизъм“.

 

Да, и Степан Бандера, чиято памет сега се тачи в Украйна, пише:

 

„Тези нови националистически движения имат различни имена в различните страни: в Италия — фашизъм, в Германия — хитлеризъм (известен още като националсоциализъм, бел.ред.), ние — украински национализъм.”

 

Имената са различни — същността е една и съща.

 

Трябва също да се приеме, че е широко известно, че понастоящем в Украйна в армията, флота, полицията, СБУ и други структури, носещи пагони, замениха поздрава „Здраве желая“ на думите „слава на Украйна“ с отговора «Слава на героите» («героям — слава»).

 

А това е напълно нацистки поздрав, защото е пряко свързан с ОУН, само че е срамежливо съкратен.

 

Ето какво пише (преведено от украински език) в раздела „Пропагандни направления“ в глава IV на „Отделни резолюции“ в сборника „Резолюции на II Велика среща на Организацията на украинските националисти“, която се състоя на 4 април , 1941 г. в Краков, между другото, заимстван от хитлеристките войски.

 

„Поздравът в организацията (ОУН, бел.ред.) се прави под формата на повдигане на изправена дясна ръка под ъгъл надясно точно над главата. На думите на пълния поздрав: „Слава на Украйна“, отговорът е „Героям — слава“. Позволява се съкращаване на поздрава: „Слава“ — „Слава“.

 

А Макрон и всички други съмняващи се, особено Олаф Шолц, определено би трябвало да знаят за това обстоятелство, защото последният е федерален канцлер на държава, в която има специален параграф в Наказателния кодекс за нацистки поздрави.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа