Лопес Обрадор: „Не мога повече, приключвам мандата и се пенсионирам“

Лопес Обрадор: „Не мога повече, приключвам мандата и се пенсионирам“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    28.02.2022
  • Share:

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор увери, че "не може повече" и че когато мандата му изтече през 2024 г., ще се оттегли от политиката.


"Не издържам повече, приключвам мандата си и се пенсионирам", каза той пред медиите по време на обиколка на Националния дворец за репортери.


„Вече няма да упражнявам благородната политическа длъжност, защото когато завърша мандата, се пенсионирам и повече няма да участвам в нищо, което е свързано с обществения живот. Нито конференции, нито посещения в който и да е щат, нито извън страната, никаква длъжност. Нищо, нищо, ще се посветя на ходене, четене и писане ", повтори президентът.


Лопес Обрадор коментира, че през 2012 г., когато загуби президентските избори за втори път, той бил на прага да обяви, че няма да бъде "кандидат за нищо" отново.


„Дори написах текст, в който се сбогувам, за да стане ясно, че не съм се движил от лични интереси, от борба за власт. Направих чернова, помислих си и казах: „Е, те ще направят купон! Така че не прочетох писмото публично, реших да продължа и вие вече знаете най-новата история", завърши той.

Станете почитател на Класа