Бил Гейтс получи най-високо отличие от Пакистан

Бил Гейтс получи най-високо отличие от Пакистан
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    19.02.2022
  • Сподели:

Пакистан удостои основателя на Microsoft Бил Гейтс с престижна гражданска награда за работата на фондацията му за борба с болести като туберкулоза и полиомиелит, като му връчи наградата по време на посещение в Исламабад.


Гейтс получи наградата Полумесец на Пакистан - втората най-висока цивилна награда в нацията - след среща с премиера Имран Хан в четвъртък. Президентът Ариф Алви лично му връчи наградата по време на телевизионна церемония. Гейтс получи отличието „като признание за работата му за облекчаване на бедността и болестите", според Асошиейтед прес.


Наградата се присъжда само веднъж всяка година от президента и не се ограничава само до пакистански граждани, а е отворена за всеки, който допринася за националните интереси, културата на страната или други значими обществени или частни начинания.


Гейтс и неговата организация с нестопанска цел, Фондацията Бил и Мелинда Гейтс, работят от години за изкореняване на болести като полиомиелита в Пакистан, като миналата година е докладван само един случай на заболяването.


Премиерът Хан също отбеляза случая, като сподели своя снимка с милиардера, като му благодари за неговия огромен принос. Министърът на кабинета Фейсал Джавед Хан междувременно каза, че „Гейтс е получил заслужена почест за неговите ценни и изключителни услуги в борбата с бедността, болестите и несправедливостта по света".

Станете почитател на Класа