Ето какво отговори Русия на САЩ

Ето какво отговори Русия на САЩ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.02.2022
  • Сподели:

Руското външно министерство официално изпрати в четвъртък своя отговор на предложенията на САЩ за гаранции за сигурност, въпреки противоречивите информации по-рано през деня от страна на външния министър Сергей Лавров и заместник-министъра на външните работи Александър Грушко, съобщава БНР.

 

В документа министерството изразява нарастваща загриженост относно разширяването на НАТО в региона и повтаря, че не се планира "руска инвазия" в Украйна.

 

"Ако Украйна бъде приета в НАТО, ще има реална заплаха режимът в Киев да се опита "да си върне" Крим със сила, привличайки Съединените щати и техните съюзници, в съответствие с член 5-ти от Вашингтонския договор, в пряк въоръжен конфликт с Русия с всички произтичащи от това последици", се посочва в документа.

 

Ето какво отговори Русия на САЩ

 

Русия е казала на Съединените щати, че предварителните условия за деескалация на кризата в Украйна ще включват спиране на доставките на оръжие за Украйна, премахване на вече доставените оръжия и Киев да се съобрази с мирния процес от Минск, предаде агенция РИА.

 

Руското външно министерство направи изявлението, след като предаде отговора на Москва на предложенията за сигурност на Вашингтон.

 

След като руското външно министерство публикува отговора си на предложенията за сигурност на Съединените щати, имаше срив на официалният уебсайт на министерството. От министерството споделиха, че причините за срива на сайта са от техническо естество, предаде ТАСС.

 

Агенция ТАСС цитира министерството, че уебсайтът не работил в продължение на един час поради технически проблеми, без да бъдат предоставени конретни детайли за причината.

Станете почитател на Класа