Ердоган разговаря с Путин за Украйна

Ердоган  разговаря с Путин за Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    17.02.2022
  • Сподели:

Кризата в отношенията между Киев и Москва трябва да бъде разрешена мирно, смята президентът на Турция

 

 

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че ще проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, за да разбере позицията му по идеята за провеждане на тристранна среща с участието на президентите на Турция, Русия и Украйна, предава ”Анадолската агенция”, цитирана от "Фокус".

Турският държавен глава в разговор с журналисти по пътя от ОАЕ за Анкара се изказа за бързо намаляване на нивото на напрежението в Черноморския регион.

Той отбеляза, че президентът на Украйна подкрепя идеята за провеждане на тристранна среща "Путин-Зеленски-Ердоган". „Ако Путин подкрепи предложението, срещата може да се състои в Истанбул или Анкара“, каза турският лидер.

Според турския президент Анкара в по-нататъшните си стъпки (по идеята за тристранна среща) ще изхожда от резултатите от разговора с Владимир Путин.

Турският лидер подчерта, че кризата в отношенията между Киев и Москва трябва да бъде разрешена мирно и по дипломатически път и Турция е готова да даде съществен принос в тази посока.

„Ние си сътрудничим тясно и поддържаме диалог както с Владимир Зеленски, така и с Владимир Путин. Считам тези контакти за важна възможност за намаляване на напрежението. Войната няма да е от полза за региона“, каза Ердоган.

 

 

Станете почитател на Класа